Презентація “5 цікавих фактів з життя видатних вчених”

Про матеріал
Презентація “5 цікавих фактів з життя видатних вчених” може бути використана на уроках фізики, також під час тижня фізики як додаткова інформація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проектз фізики на тему“5 цікавих фактів з життявидатних вчених”Учня 7-а класу. Чернігівської ЗОШ N 18 Швеця Данила

Номер слайду 2

Стівен Хокинг. Найвідоміший фізик-теоретик та людина,яка розвивала популярність науки. Важко повірити, але фізик став професором математики, не отримуючи жодної математичної освіти з часів середньої школи.

Номер слайду 3

Єрнест Резерфорд. Фізик, який одного разу сказав, що “ всі науки можна поділити на дві великі частини – на фізику та колекціонування марок “ отримав Нобілевську премію, ви не повірите , не з фізики , а з хімії. Після цього він казав ,що найнесподіванішим перетворенням в фізиці для нього , це власне перетворення з фізика на хіміка.

Номер слайду 4

Альберт Ейнштейн Не тільки науку любив Ейнштейн , а й гру на скрипці. Одного разу він прийняв участь у благодійному концерті в Німеччині. Його гра на скрипці зачарувала одного з місцевих журналістів. Так він і написав статтю про віртуоза-скрипаля – Альберта Ейнштейна. Учений зберіг цю статтю , показував її своїм знайомим і казав , що насправді він не вчений , а скрипаль.

Номер слайду 5

Нільс та Харальд Бори. Відомий фізик Нільс Бор захоплювався футболом і був воротарем клубу “Академікс”. Харальд Бор , його брат , професор математики , був вже повноцінним футболістом , адже представляв збірну Даніїї. Запам`ятався саме як футболіст , бо виграв зі збірною Олімпіаду! Харальд був настільки популярним , що на захисті його дисертації було більше футбольних уболівальників, аніж учених.

Номер слайду 6

Арнольд Зоммерфельд. Німецький фізик, який робив успіхи у електронній теорії , електродинаміці та у інших галузях фізики , з 1917 по 1951 роки , 84 рази був номінований на Нобілевську премію , але жодного разу не став її лауреатом . І за іронією долі , сім з його учнів стали лауреатами тої самої Нобілевської премії

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
17351
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку