Презентація 6 клас НУШ на тему: "Ресурси Світового океану. Господарська діяльність людини у Світовому океані"

Про матеріал
Презентація для 6 класу НУШ на тему: "Ресурси Світового океану. Господарська діяльність людини у Світовому океані.". (за підручником авт. Запотоцький С. П., Карпюк Г. І., Гладковський Р. В.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ресурси Світового океану. Господарська діяльність людини у Світовому океані. Kohanova Olga

Номер слайду 2

с.196 Ресурси Світового океану. Ресурси Світового океану. БіологічнірослиннітваринніМінеральніпаливніруднінерудніЕнергетичніхвилітечіїприплививідпливи

Номер слайду 3

Як ви вже знаєте, у Світовому океані нараховують понад 15 тис. видів рослин. Найбільш цінні для людства зелені, червоні та бурі водорості. Вони постійно входять до харчового раціону мешканців приморських та острівних країн. Біологічні ресурси: рослинного походження

Номер слайду 4

Пізнаймо більше. Відомо більше 100 видів їстівних водоростей. Їх збирають, сушать та додають як добавку до страв і кормів. З морських водоростей отримують йод, бром, соду. Рослини, викинуті прибоєм на узбережжя, люди використовують як добриво для ґрунтів.

Номер слайду 5

Біологічні ресурси: тваринного походження. Як ви вже знаєте, у Світовому океані нараховують близько 160 тис. видів тварин.

Номер слайду 6

З-поміж біологічних тваринних ресурсів людство найбільше використовує рибу. Тунець. Окунь. Вомер. Хек. Скумбрія. Барабуля

Номер слайду 7

Також цінність мають молюски кальмармідіїустрицівосьминіг

Номер слайду 8

Також цінність мають ракоподібні (краби,креветки)

Номер слайду 9

Мінеральні ресурси. Мінеральні ресурси Світового океану складають різноманітні речовини, розчинені в морській воді, та мінерали і гірські породи, що залягають на його дні чи шельфі.

Номер слайду 10

Мінеральні ресурси. На морському шельфі залягають величезні поклади паливних мінеральних ресурсів — нафти, природного газу та кам’яного вугілля. Сучасні технології дозволяють видобувати перші два з них.

Номер слайду 11

Мінеральні ресурси. Світовий океан — невичерпне джерело для отримання прісної води.

Номер слайду 12

Енергетичними ресурсами. Енергетичними ресурсами Світового океану є енергія припливів, відпливів, хвиль, морських течій.

Номер слайду 13

Енергетичними ресурсами. У багатьох державах уже працюють припливні електростанції

Номер слайду 14

2. Наслідки господарської діяльності людини у Світовому океаніЩоб знайти місце залягання нафти і природного газу, проводять зондування звуковими хвилями, які є небезпечними для морських організмів.

Номер слайду 15

2. Наслідки господарської діяльності людини у Світовому океаніНебезпеку становлять також витік зі свердловини нафти чи природного газу, аварії на танкерах, нафто- й газодобувних платформах..

Номер слайду 16

2. Наслідки господарської діяльності людини у Світовому океаніЧерез витік нафти ділянки океану вкриваються плямами, які обмежують морським тваринам доступ до їжі, світла, повітря.

Номер слайду 17

2. Наслідки господарської діяльності людини у Світовому океаніУ Світовий океан водні потоки виносять із суходолу величезну кількість побутового сміття (пластикові пляшки, поліетиленові пакети, бляшанки тощо)

Номер слайду 18

2. Наслідки господарської діяльності людини у Світовому океаніЗ кожним роком сміття накопичується все більше і більше. Морські тварини ковтають сміття, заплутуються в ньому, а відтак і гинуть.

Номер слайду 19

2. Наслідки господарської діяльності людини у Світовому океаніВ океанічних глибинах здійснюють поховання дуже шкідливих для людей речовин, які є відходами промислового виробництва. А вони стають причиною загибелі цілих груп морських тварин.

Номер слайду 20

Домашнє завданняпрочитати с. 196-199 Підготуйте пороєкт «Океан у небезпеці» (малюнок, презентація, комікс)

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
3 березня
Переглядів
2173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку