Презентація "7 нових чудес світу"

Про матеріал
Презентація розроблена учнями 10 класу, як колективний проєкт!!! Кожен слайд створений індивідуально
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 новихчудес світу10 клас

Номер слайду 2

Римський колізей Колізе́й (лат. Colosseum; італ. Colosseo) або амфітеа́тр Фла́віїв (лат. Amphitheatrum Flavium; італ. Anfiteatro Flavio) — амфітеатр, пам'ятка давньоримської архітектури, одна з найграндіозніших та найвідоміших споруд античного світу. Будівництво амфітеатру було розпочато за наказом імператора Веспасіана у 72 році н. е. і завершено у 80 році н. е. вже за правління його сина, Тита. Головним архітектором вірогідно був Квінітій Атерій. Розташований в Римі, в низині між Есквілінським, Палатинським та Целійським пагорбами. На момент завершення будівництва був наймісткішим амфітеатром у світі — вміщував до 50 тис. глядачів. Колізей діяв з 80 по 404 роки, переважно як місце гладіаторських боїв, видовищних битв із тваринами та публічних страт.ІТАЛІЯ

Номер слайду 3

СТАТУЯ ХРИСТА СПАСИТЕЛЯРіо-де-Женейро, Бразилія. Легендарна статуя Христа-Спасителя, нещодавно включена в список Семи Чудес Світу, височіє на горі Корковадо (Corcovado) в бразильському місті Ріо-де-Жанейро. Ця статуя є одним з християнських символів сучасності, а також символом міста Ріо-де-Жанейро і одним з найбільш легко пізнаваних монументів світу. Широко розкинуті руки Христа символізують любов до всіх і кожного окремо. Дивлячись на статую Христа, не виникає сумніву, що Він обіймає кожного, хто приходить до Нього. Статуя була побудована в 1931 році. Будівництво було розпочато в 1922 році і закінчено в 1931 році. Таким чином, творцям знадобилося дев’ять років, щоб втілити свій проект у життя. Вартість монумента становила 250 000$ за тими часами. Ця статуя вважається однією з найбільших у світі. Вона зроблена із залізобетону і мильного каменю. Для того щоб розглянути статую ближче, необхідно піднятися на 220 ступенів. Висота статуї становить 38 метрів, а вага – 635 тонн. Ліва рука Христа вказує на північну зону Ріо-де-Жанейро, а права – на південну, а з висоти гори відкриваються захоплюючі види на пляж Іпанема (Ipanema), футбольний стадіон Маракана (Maracana) і гірський ланцюг Serra do Órgãos.7 липня 2007 року Статуя була оголошена одним з Нових Семи Чудес Світу.‭‭Від Іоана‬ ‭3:16‬ ‭UMT‬‬[16] Бо так сильно полюбив Бог цей світ, що віддав Свого Єдиного Сина заради того, щоб кожен, хто в Нього вірує, не був загублений, а здобув вічне життя.

Номер слайду 4

В середньому висота стін була близько 5-7 метрів, ширина така, щоб по верхівці стіни могли одночасно проїхати чотири вершники. Вежі будували прямокутні, одну від одної на відстані польоту стріли (близько 200 м). Ці вежі були сигнальними. Якщо сторожовий бачив, що наближався ворог, то він негайно розпалював вогнище. Дим від багаття було видно здалеку, тоді найближчий загін виїжджав на підмогу. Велика Китайська стіна (КНР)

Номер слайду 5

Священне місто інків Мачу-Пікчу (Перу) Інки побудували своє місто-фортецю у дійсно неприступному місці — у самому серці Кордильєр, на вершині гори, оточеної високими піками й непрохідними лісами. Могутня імперія інків — нерозгадана таємниця Перу. Вони вважали себе синами Сонця, споруджували свої храми на висоті 3500 метрів. Мачу-Пікчу нараховує більше 200 приміщень і окремих будівель, храмів, житлових споруд, оборонних стін з кам'яних блоків, що показує, якого разючого мистецтва досягли інки у будівельній справі. Давні архітектори подбали навіть про дренажну й зрошувальну систему, що складається з безлічі вузьких каналів, які впадали в широкий центральний. Мотиви, що спонукали жителів поспішно покинути Мачу-Пікчу, дотепер невідомі. Теорій на цей рахунок безліч: можливо, у місті виникла епідемія невиліковної хвороби, або спалахнула локальна громадянська війна, або місто атакували ворожі племена, або ж з якої-небудь причини різко скоротилася кількість доступної питної води. Найбільш імовірно, що населення покинуло святилище, щоб зберегти його існування в секреті від завойовників і, тим самим, уберегти від неминучого руйнування. Легендарне місто інків, розташоване у Перу, на висоті від 1500 до 6270 метрів над рівнем моря. Його загальна площа — 32 592 гектара.

Номер слайду 6

Піраміда Чічен-Іца. Політичний і культурний центр майя на півночі півострова Юкатан в Мексиці, священне місто народу Іца. Розташований за 120 км на схід від міста Меріда.

Номер слайду 7

Палац-мавзолей Тадж-Махал (Індія) монумент, мавзолей, розташований за два кілометри від міста Аґра (Індія), на березі річки Джамна. Збудований імператором Шах Джахан Мугалом як мавзолей для своєї перської дружини Мумтаз-Махал (в дівоцтві Арумад Бану Бегум), також відомої як Мутмаз-Ул-Замані, племінниці впливового царедворця при дворі індійського правителя. Будівництво зайняло 22 роки (з 1630 по 1652 рік).

Номер слайду 8

Покинуте античне місто Петра (Йорданія)Розташовувалася на перехресті . Столиця давньої імперії набеїв .місцем тимчасового пристанища кочових арабів —набатейці вояки. Щоб туди потрапити, необхідно пішки або верхи пробратися крізь. Наприкінці ущелини з півмороку у всій своїй пишноті постає найбільш вражаючий палац — Ель-Хазне

Номер слайду 9

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 10 клас, Презентації
Додано
7 лютого
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку