Презентація "8 кл. - Використання офісних веб-програм для створення спільних документів"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Використання офісних веб-програм для створення спільних документів" для здобувачів освіти 8 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання офісних веб-програм для створення спільних документів. Синхронізація даних. Організація та планування колективної діяльності. РОЗДІЛ. Створення та публікація веб-ресурсів. Урок 15

Номер слайду 2

Вправа «Знайди слова»Список слів:Інтернет. Диск. Сервіси. Середовище. Документи. Синхронізація. Мережа. Файли

Номер слайду 3

У сучасному світі, щоб отримати якісну освіту, потрібно відвідувати різноманітні сайти та наповнювати персональне навчальне середовище корисною інформацією, актуальними новинами, результатами досліджень тощо. На уроці ви ознайомитесь із деякими веб-сервісами, які допоможуть вам у цьому. Спільне використання документівна Google Диск

Номер слайду 4

Спільне використання документівна Google Диск. З розповсюдженням Інтернету кардинально змінилося поняття робочого колективу.

Номер слайду 5

Спільне використання документівна Google Диск. Учні, працюючи з однокласниками над спільним проектом, можуть знаходитися в різних місцях і в той самий час використовувати спільні документи, які, наприклад, розміщено на Google Диск.

Номер слайду 6

Спільне використання документівна Google Диск. Щоб надати спільний доступ до файлів чи папок обраним користувачам, слід: Вибрати потрібний файл (папку).2. Вибрати на панелі інструментів кнопку Надати доступ дофайла або команду Доступ у контекстному меню об'єкта.

Номер слайду 7

Спільне використання документівна Google Диск3. У вікні, що відкрилося, увести в поле Користувачі адреси електронних поштових скриньок тих осіб, яким потрібно надати доступ 4. Вибрати кнопку для вибору рівня доступу користувачів: редагування, коментування, перегляд.5. Вибрати кнопку Надіслати.

Номер слайду 8

Спільне використання документівна Google Диск. Після цього на вказані електронні адреси автоматично надсилається лист із запрошенням, у якому буде надано посилання на спільний файл (папку). Користувач може перейти за цим посиланням і виконувати ті дії, які були дозволені автором.

Номер слайду 9

Спільне використання документівна Google Диск. Документи, доступ до яких користувачу надали інші особи, розміщуються на Google Диск у розділі Відкриті для мене.

Номер слайду 10

Спільне використання документівна Google Диск. Також доступ до файла (папки) можна надати, використавши команду Посилання для спільного доступу. Виконання цієї команди автоматично формує посилання на даний файл. Для цього потрібно: Вибрати відповідний рівень доступу до файла чи папки (редагувати, коментувати, переглядати). Скопіювати посилання вибором кнопки Копіювати посилання. Вибрати кнопку Готово. Надіслати це посилання потрібним користувачам або розмістити його на деякому веб-ресурсі.

Номер слайду 11

Спільне використання документівна Google Диск. Таким чином, усі, хто матиме це посилання, зможуть працювати із цим файлом. Користувачі можуть передавати це посилання одне одному ланцюжком, і всі вони будуть мати доступ до цього об'єкта. Фактично ви викладаєте документ у вільний доступ: навіть не маючи акаунта Google, користувачі матимуть доступ до вашого документа. У такий спосіб рекомендується надавати доступ тільки на: Перегляд. Коментування

Номер слайду 12

Спільне використання документівна Google Диск. Робота зі спільним Google-документом відбувається в реальному часі, тобто якщо один з користувачів змінює вміст документа, то всі зміни одразу ж відображаються і у вікні інших користувачів. З одним і тим самим файлом одночасно може працювати до 200 осіб, яких автор документа запросив до спільної роботи з редагування документа.

Номер слайду 13

Спільне використання документівна Google Диск. У процесі роботи можна бачити, хто із співавторів одночасно з вами редагує цей документ. Повідомлення про це відображається над Рядком меню у вигляді піктограм-аватарок.

Номер слайду 14

Спільне використання документівна Google Диск. Автор документа за потреби може скасувати всі правки, які було внесено співавторами, повернувшись до попередньої версії. Видалити документ або відмінити спільний доступ може тільки автор документа

Номер слайду 15

Синхронізація даних на Google Диск. Часто після роботи над документом в онлайн-середовищі користувачу потрібно мати на своєму локальному комп'ютері копію створеного документа, щоб у подальшому використати його вже в офлайн-режимі. Для цього йому потрібно скопіювати документ на локальний комп'ютер засобами відповідних команд Google-редактора. Але користувачу буде складно згадати для копіювання всі документи, з якими він працював, якщо їх було багато і робота виконувалася в різний час.

Номер слайду 16

Синхронізація даних на Google Диск. В цьому випадку слід налаштувати на своєму комп'ютері автоматичну синхронізацію файлів, які перебувають у хмарному сховищі та на локальному комп'ютері. Синхронізація — це процес відслідковування змін файлів у двох або більше розташуваннях і процес їхнього оновлення. Метою синхронізації є отримання на двох або більшій кількості носіїв файлів останньої версії. Наприклад, у деякій папці ви видалили або відредагували файл — такі самі дії відбудуться і у відповідних папках хмарного середовища.

Номер слайду 17

Синхронізація даних на Google Диск. Для здійснення синхронізації користувачу потрібно на своєму комп'ютері встановити спеціальну програму-агент, яка буде відслідковувати в автоматичному режимі файли, які змінились, і за вибору відповідної команди буде змінювати старі версії на більш нові на тих носіях даних, які вкаже користувач. Незалежно від того, де відбулися зміни: у хмарному сховищі чи на локальному комп'ютері.

Номер слайду 18

Синхронізація даних на Google Диск. Для встановлення програми-агента хмарного сервісу Google Диск слід: Виконати Налаштування  Завантажити. Ознайомитися з Умовами використання Google Диск і вибрати кнопку Прийняти умови і встановити. Запустити на виконання файл. Відкрити Google Диск та авторизуватися, увівши логін і пароль свого акаунта. Якщо операційна система запросить дозвіл на встановлення програми та її запуск, вибрати кнопку Так. Вибрати кнопку Далі та завершити встановлення програми.

Номер слайду 19

Синхронізація даних на Google Диск. Після цього на комп'ютері користувача автоматично буде створено папку з іменем Google Диск, у яку потрібно розмістити файли, що в подальшому синхронізуватимуться з файлами у хмарному сховищі.

Номер слайду 20

Синхронізація даних на Google Диск. Для того щоб відбулася синхронізація даних після завершення роботи з документами у хмарному середовищі, користувачу слід у вікні Налаштування встановити позначку прапорця Синхронізувати файли та вибрати кнопку Готово. І синхронізацію буде виконано. Для всіх співавторів синхронізація даних відбудеться автоматично, щойно вони зайдуть у свій обліковий запис Google.

Номер слайду 21

Дайте відповіді на питання4 Файли яких типів можна завантажувати на Google Диск?1235 Що таке віртуальний офіс? Яке його призначення?У чому сутність спільного використання документів? Які рівні доступу можуть отримувати користувачі за спільного використання документів?Які є способи встановлення доступу до документів на Google Диск?Чим вони відрізняються?Що таке синхронізація даних? Для чого її виконують?

Номер слайду 22

Дякую за увагу!Домашнє завдання. Опрацювати матеріал презентації. Виконати синхронізацію даних на вашому Google Диску

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
11 січня 2022
Переглядів
1580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку