Презентація А до уроку"Бурштин як національне багатство України і представник природних органічних сполук."

Про матеріал
Презентація А до уроку"Бурштин як національне багатство України і представник природних органічних сполук."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія виникнення бурштину. Підготувала група «Історики»:11 клас

Номер слайду 2

МИ ОТРИМАЛИ ЗАВДАННЯ:відшукати інформацію про те, що таке бурштин;як утворювався бурштин і його види;поклади бурштину на території України.

Номер слайду 3

З ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ МИ ЗʼЯСУВАЛИ: Буршти́н(янта́р, а́мбер) — природна органічна сполука, щільна і в’язка (скам’яніла) викопна смола хвойних дерев.він має понад 350 різноманітних відтінківспіввідношення присутніх в бурштині компонентів становить: 78,6% – Карбон; 10,5% – Гідроген; 10,5% – Оксиген та інші.

Номер слайду 4

ЕТАПИ ВИНИКНЕННЯ БУРШТИНУ:

Номер слайду 5

Види бурштину:

Номер слайду 6

Проаналізувавши історичні дані, ми встановили: В Україні здавна використовували бурштин для підтримки багаття;Соснові ліси перебували на території Рівненського Полісся;Камінь добували по Дніпру і його притоках;Первинний видобуток – 1870р. біля Києва і на Волині;На початку 90-х рр почався промисловий видобуток;Рівненщина – «бурштиновий край» (с. Клесів, Сарненський район)

Номер слайду 7

Список використаних джерелhttps://www.google.com.ua/searchhttp://libr.rv.ua/ua/virt/14/http://colady.in.ua/magichni-i-ciljushhi-vlastivosti-burshtin-burshtinu-istorija-viniknennja-kamenju-i-jogo-opis.htmlhttps://uk.wikipedia.org/wiki/...

pptx
Додано
25 грудня 2019
Переглядів
2008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку