Презентація "Абетка безпеки для дітей"

Про матеріал
Матеріали з безпеки життєдіяльності для уроків основ здоро'я та для годин спілкування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Плугатарська ЗОШ І-ІІІ ступенів Талалаївського району. Чернігівської областіПідготувала - Буша Н. В. - заступник д/ш з виховної роботи Абетка безпеки для дітей

Номер слайду 2

Ми сьогодні поспішаєм. До гостей, що нас чекають,І сьогодні щирим словом. Про безпеку ведем мову. Про правила безпеки ми будем вести розмову,Бо від невдач великих не знайдем ніде схову,Як правила безпеки ми будем добре знать,То все лихе й погане від нас буде тікать

Номер слайду 3

Любі хлопчики й дівчатка,Слухайте, що каже татко:«Сірників до рук не брати!Бо згоріти може хата!» І до мами прислухайтесь:«Із вогнем, малі, не грайтесь!Сірники – то не забава!Гратись з ними – марна справа!»

Номер слайду 4

«Мамо! Мамо! Що за гриб?», -Син гукає, аж охрип.«Гриб червоний в білу крапку –Це отруйний гриб, Остапку! Звати його мухомор,Їх у лісі - цілий хор!Але ці гриби минай,У корзинку не складай!»

Номер слайду 5

 «Тату! Тату! Я – пірнати!Вже набридло засмагати!»«До води не поспішай,І глибоко не пірнай! Захвати з собою круг,На воді він – кращий друг!Пливай з ним собі на пару –І задай всім рибам ж. Ару!»

Номер слайду 6

«Що це там в землі, дідусю?», -Поцікавилась Катруся, -«Може, то піратський скарб?Або скриня, повна фарб?» Сивий дідо мудро мовить,Внучечку за руку ловить:«То з війни, дитя, граната!Треба МНС гукати!»

Номер слайду 7

 «Мамо, молоко втікає!» -Доня весело гукає, -«Аж вогонь весь загасило,Так з каструлі лило, лило!» Мама вимикає газ,І до донечки – наказ:«Як вогонь на плитці  гасне,Головне – гукати вчасно!» 

Номер слайду 8

Розігрівсь утюг твій дуже. Що робити будеш, друже?За гаряче не хапайІз розетки ... вимикай

Номер слайду 9

 Внучка каже до бабусі:«Ой, бабусю, я боюся!Онде блискавка яка!І гроза гримить така!» «Грім гримить – тікати треба!Блискавка вдарає в небо!Ти під деревом не стій,А додому мчи мерщій!»

Номер слайду 10

Діти, телефон завжди Про нещастя сповісти - Гарний засіб від біди. Раді всі допомогти. Ці важливі номери Тільки де тебе шукати?Добре вивчи й повтори. Нам адресу треба знати. Запиши їх на листок, Ось чому важливо дуже. Причепи їх на гвіздок – Вивчити адресу, друже. Пам’ять номер споминає, Отже, ти часу не гай. Пальчик номер набирає. Та мерщій її вивчай.

Номер слайду 11

В нього на чотири бокиЄ по три кругленькі ока. Ними світить не даремно: Як подивиться зеленим –Йди скоріше, не зівай!Світить жовтим -зачекай. А червоний -стій! не йди! -Щоб не сталося біди

Номер слайду 12

Якщо дверний дзвонить дзвінок -Подивися спершу у вічко,Хто прийшов до тебе, дізнайся,Але чужим не відкривай!

Номер слайду 13

У світі безліч речовин:І спирт, і газ, і керосин. Вони загальну рису мають: Від іскри навіть вибухають. Про це ви завжди пам’ятайте. Й подалі від вогню ховайте!

Номер слайду 14

Щоб здоровя добре мати. Слід про нього змалку дбати. Кожний ранок обливатисьІ зарядкою займатись

Номер слайду 15

У дворі щодня гуляти,Повноцінно їсти й спати. Добре мити всі продукти,Досхочу вживати фрукти.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Садова Лариса Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Нина Буша
Додано
25 грудня 2019
Переглядів
1810
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку