Презентація Абетка Енергозбереження Абетка

Про матеріал
Презентація АбеткаПрезентація АбеткаПрезентація АбеткаПрезентація АбеткаПрезентація АбеткаПрезентація АбеткаПрезентація Абетка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АБЕТКА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯУсі сучасні школи крокують до енергозбереження. Для учнів Дігятрівського навчально-виховного комплексу я підготував просвітницьку абетку, де всі школярі, починаючи з першокласників і аж до випускників, можуть у доступній формі дізнатися, як заощаджувати енергію, зменшити кількість сміття та бережно ставитися до довкілля.

Номер слайду 2

Цікаво, що багато дітей в згаданому навчальному закладі знають про такі альтернативні джерела енергії, як сонце вітер і вода, дещо менше усвідомлюють відновлювальний характер біомаси, як джерела енергії, і майже ніхто не чув про можливості використання теплової енергії землі – геотермальної енергії.

Номер слайду 3

Звісно, інформацію про те, що таке енергія, які її види, відновні та невідновні джерела енергії, чи потрібно заощаджувати енергоресурси і для чого це робити, які прості дії може зробити кожна людина для того, щоб заощадити енергію та ресурси і зменшити кількість сміття, вирішення арифметичних задач з енергозбереження, виконання індивідуальних завдань та роботу в групах, а найголовніше – з спілкуванням з дітьми і обговоренням питань енергозбереження, бережливого поводження з ресурсами і навколишнім природним середовищем, можна отримати на уроках учителя географії Андрушко Наталії Іванівни. Можна переглянути мультфільми, відеоматеріали, соціальні ролики тощо з питань енергозбереження.

Номер слайду 4

Попри те, що діти досить чутливі до проблем екології і збереження навколишнього середовища, більшість з них не усвідомлює масштабів проблеми, тому я вирішив розробити просвітницьку брошуру з питань енергозбереження для кожного учня в доступній формі.

Номер слайду 5

! Закривай кран під час чищення зубів! Це суттєво зекономить витрати води.! Збирай дощову воду у бочки! Це зекономить воду для поливу.! Заміни звичайні лампочки на енергоефективні! Ти заощадиш не лише гроші, а й енергоресурси.

Номер слайду 6

! Вимикай світло і прилади, якщо їх не використовуєш! Це збереже електроенергію.! Розігрівай лише ту кількість їжі, яку з’їж, кип’яти лише ту кількість води, яку вип’єш! Це зекономить воду, газ чи електроенергію. ! Почни сортувати відходи! Це допоможе подолати проблему засмічення довкілля.

Номер слайду 7

! Заміни пластикові пакети на полотняні сумки! Це мінімізує кількість побутових відходів. ! Збирай використані батарейки та здавай їх у призначені для цього місця! Це допоможе уникнути хімічного засмічення довкілля. До речі, у районному супермаркеті є спеціально відведене місце для збору вживаних батарейок.! Дай друге життя пластиковій пляшці! Це зменшить кількість побутових відходів.

Номер слайду 8

! Спитай у батьків, чи теплоізольовані вікна, стіни, підлога та дах! Це допоможе теплозбереженню.! Друкуй на папері з двох сторін! Це зекономить папір, а відтак і збереже частину дерев від вирубування.! Посади деревце! Це не лише затінить Ваше подвір’я, а й підтримає всесвітній клімат.

Номер слайду 9

На запитання «Чи потрібно ощадливо використовувати енергоресурси?», звичайно ж, усі діти відповіли «так», а основним аргументом на користь ощадливого або «розумного» використання енергії приблизно половина визначила економію грошей, а інша половина – збереження самого ресурсу для того, щоб мати його і завтра. Проте ми не хочемо визнати, що шкодимо нашій землі, ми хочемо, щоб хтось за нас все зробив – перестав кидати сміття на вулиці і почав закривати кран, коли чистимо зуби. А насправді ми маємо зрозуміти, що все залежить від нас і почати краще ставитися до природи.

Номер слайду 10

Основний висновок, на який я розраховую даною просвітницькою інформацією, це усвідомлення дітьми того, що майбутнє екологічної безпеки в масштабі всього світу саме в наших руках. Тож не будемо гаяти часу, і вперед до енергозбереження!

Номер слайду 11

Здавалося, що буде  так завжди –Зелене листя і блакитне небо,І чистота джерельної води –Всього доволі, стільки, скільки треба. Здавалось людям, що ось так весь час. Земля ділитись щедро буде з ними. Всім тим, що відкладала про запас –Скарбами невичерпнимисвоїми. Та час минає, все ясніш стає: Робити треба висновки належні. Земля свої багатства віддає,Вони ж, хоч і великі, не безмежні.І треба вірні нам шляхи знайти,Щоб те, що є у людства, зберегти.с. Дігтярівка2018 рік

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
26 листопада 2020
Переглядів
773
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку