Презентація "Акробатичний рок-н-рол"

Про матеріал
Презентація "Акробатичний рок-н-рол" для уроків фізичної культури та хореографії. Виконала Ружевська Марія Федорівна, вчитель хореографії класичної гімназії при ЛНУ ім. І. Франка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Акробатичний рок-н-рол. Виконала Ружевська Марія Федорівна. Вчитель хореографії класичної гімназії при ЛНУ ім. І. Франка

Номер слайду 2

Акробатичний рок-н-рол - вид спорту, що поєднує елементи спортивного танцю, спортивної акробатики, із використанням елементів джазового і модерного танцю.

Номер слайду 3

Але, на відміну від лінді-хопу, акробатичний рок-н-рол - це постановочний танець, що поєднує танцювальні рухи під ритмічну музику з хореографічними і акробатичними елементами. Змагальна форма танцю, бере початок від лінді-хопу - виконання основного ходу (кік-степ та кік-бол-ченч).

Номер слайду 4

Це змагальний напрямок, в якому можна висловити всі свої амбіції та показати танцювальні можливості. Акробатичний рок-н-рол – це красивий і складний спорт, що не може не залишити відбитку на характері, зовнішньому вигляді і здоров’ї.

Номер слайду 5

ІСТОРІЯ- Зародився акробатичний рок-н-рол 1974 р. у Європі, коли француз Р. Аґачі запропонував використовувати в рок-н-ролі рух «кік-бол-ченч».- Того ж року Італія, Франція, Німеччина і Швейцарія заснували Європейську асоціацію рок-н-ролу, яка після приєднання до неї інших країн перетворилася на Всесвітню асоціацію рок-н-ролу.- 1984 Всесвітня асоціація рок-н-ролу та Всесвітня федерація джаз танцю об'єдналися у Всесвітню конфедерацію рок-н-ролу.- 1994 асоційоване членство Міжнародної федерації спортивного танцю. 

Номер слайду 6

Щороку конфедерація проводить чемпіонати Європи, світу, Кубки світу. В Україні розвитком акробатичного рок-н-ролу та буґі-вуґі займається Федерація акробатичного рок-н-ролу України, створена 1991. Президент – І. Філімонов (від 1997). Щороку в Україні проводяться рейтингові змагання, Кубки і чемпіонати України.   

Номер слайду 7

Щоб зрозуміти, що таке саме акробатичний рок-н-рол, уявіть, ніби до класичного виду цього танцю додали трюки зі спортивної гімнастики та навіть циркового мистецтва.

Номер слайду 8

Змагання проводяться серед танцювальних пар, яка складається з партнерки і партнера, але це не тільки парний танець, в ньому можливі і групові змагання – формейшен, в якому беруть участь від 8 до 16 осіб.

Номер слайду 9

Змагання серед дорослих спортсменів проводяться за двома програмами: «техніка ніг» і «акробатика», серед юніорів, юнаків та дітей – по одній танцювальній програмі.

Номер слайду 10

Види програм в акробатичному рок-н-ролі поділяються на кілька класів, а акробатичні елементи(сальто, перельоти, підтримки) суворо встановлені федерацією відповідно до складності та класом виступу і є прикрасою композиції, виразом емоційних піків, кульмінацій.

Номер слайду 11

При проведенні змагань судді уважно стежать за якісним виконанням трюків. Дітям забороняється використовувати акробатику, а юніори можуть використовувати лише деякі елементи. Почати роботу в парі можна тільки після навчання азам акробатики.

Номер слайду 12

ТЕМП І ТРИВАЛІСТЬ НОМЕРАЗафіксований у правилах темп – 47-50 ударів у хвилину в залежності від вікової категорії.

Номер слайду 13

Це означає, що за цю хвилину виконується така кількість кіків (почерговий викид ніг вперед, вгору) і акробатичних елементів, що навіть у найтренованого спортсмена легко зіб’ється дихання.

Номер слайду 14

Акробатичний рок-н-рол – це надшвидкий темп, ефектні обертання, запаморочлива акробатика і все це в танці.

Номер слайду 15

ВІКОВІ КАТЕГОРІЇУ міжнародних правилах для дорослих спортсменів передбачено дві категорії складності: Main Class Contact Style та Free Style

Номер слайду 16

Main Class Contact Style (Основний клас Контактний стиль)Виконання акробатичних елементів дозволяється тільки в контакті з партнером. Політ можливий лише як спосіб заходу на елемент. Main Class Free Style (Основний клас Вільний стиль)Передбачено виконання найбільш захоплюючих елементів польотної акробатики. Найвищий рівень складності.

Номер слайду 17

Правила. Як і у всіх видах спорту у акробатичному рок-н-ролі є теж ряд правил. Діє система відбору до складу національної збірної команди України з акробатичного рок-н-ролу. Також проводяться онлайн змагання, які мають свої правила.

Номер слайду 18

Емоції, драйв, натхнення – це акробатичний рок-н-рол!

Номер слайду 19

Використані джерела:http://ufarr.com.ua/rok-n-roll/akrobatychnyy-rok-n-rol - Федерація акробатичного рок-н-ролу Україниhttps://uk.wikipedia.org/wiki - Вікіпедіяhttps://esu.com.ua/search_articles.php?id=43489 – Енциклопедія сучасної України.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Обозна Вита
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 серпня 2022
Переглядів
1576
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку