Презентація "Акробатика"

Про матеріал

Презентація для використання під час проведення онлайн уроків фізичної культури.Пригодилось, постав вподобайку

Зміст слайдів
Номер слайду 1

СПОРТИВНА АКРОБАТИКАЛоза Іван Олексійович

Номер слайду 2

ІСТОРІЯ АКРОБАТИКИНайдавніші згадки про систему гімнастичних вправ існують в ІНДІЇ, адже саме там почала свій шлях славнозвісна система індійських йогів. Є зображення тих часів, на яких показані гімнасти, які брали участь ритуальних святах , демонструючи свою силу і спритність. Раніше акробатами називали канатоходців, танцівників, акторів, які в своїх виступах перекидалися, виконували стрибки і перевороти .

Номер слайду 3

АКРОБАТИКААкробатика — один із різновидів гімнастики, що включає в себе прави на спритність, гнучкість, стрибучість і баланс. Назва «акробат» походить від грецького слова – « акробатес » - «підіймається вгору »

Номер слайду 4

ВИДИ АКРОБАТИКИ ВИДІЛЯЮТЬ: СПОРТИВНУ,ЦИРКОВУ,ТАНЦЮВАЛЬНУ, ЛИЖНУ,СПЕЦІАЛЬНУ АКРОБАТИКИУ

Номер слайду 5

Обов'язковий складовий компонент цього виду спорту - хореографія. Як і фігурне катання, акробатика - симбіоз спорту і мистецтва. Всі композиції виконуються під музику, тому спортсмен повинен мати слух, почуття ритму, акторські здібності. Але на першому місці у акробата стоять такі якості: гнучкість, стрибучість, сила, координація.

Номер слайду 6

Основні акробатичні елементи. Серед основних акробатичних елементів виділяють: Сальто вперед або назад;Рондат (вид акробатичного перевороту з переворотом на 180° навколо поперечної осі);Колесо;Бланж вперед або назад;Фляк стрибок вперед, назад на руки ;Темп вперед або назад. Кожен акробатичний елемент складається з моменту відходу і приземлення

Номер слайду 7

В акробатиці розрізняють кілька груп вправ, в тому числі дві основані: Стрибкова акробатика  — різноманітні стрибки, перебороти, перекати, сальто;Силова  акробатика, що пов'язана з із значними фізичними зусиллями, — стійки, мости, піраміди.

Номер слайду 8

ПАРНА АКРОБАТИКА

Номер слайду 9

ПАРНІ ВПРАВИПарні вправи підрозділяють на чоловічі, жіночі та змішані. Вони відрізняються насиченості силовими вправами, стійками , підтримками і рівновагою, елементами, які вимагають гарної гнучкості, пластики, хореографії.

Номер слайду 10

ГРУПОВА АКРОБАТИКА

Номер слайду 11

ГРУПОВІ ВПРАВИ

Номер слайду 12

АКРОБАТИЧНІ СТРИБКИ АКРОБАТИЧНІ СТРИБКИ складаються з різних переворотів і сальто з обертанням вперед, в сторону і назад. Стрибки є основним засобом всіх видів акробатики. У 2000 році переведена в Федерацію стрибків на батуті

Номер слайду 13

Силова акробатика «Мости» Виконання мостів сприяють розвитку сили, гнучкості. Вони підводять до виконання переворотів вперед і назад. Основні положення мостів а) міст з положення лежачи на спині;б) міст стоячи на колінах; в) міст нахилом назад.

Номер слайду 14

Силова акробатика. « ШПАГАТ»Шпагати -- це вправи, які сприятимуть розвитку гнучкості. Це якість необхідна в більшості видів спорту, так як гнучкість дозволяє, збільшувати амплітуду рухів, попереджає можливі розтягування м’язів при падіннях і різких рухах. Акробати широко використовують різні шпагати у вільних вправах, парах і групових пірамід . Види шпагату: а) напівшпагат , б) шпагат правою і лівою ногою, в) шпагат кільцем, г) прямий шпагат

Номер слайду 15

СИЛОВА АКРОБАТИКА. «СТІЙКА»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

АКРОБАТИКА ДЛЯ ДІТЕЙ

Номер слайду 18

Гімнастика. Вправи в акробатиці бувають статичні, коли спортсмен робить складні елементи без руху, Акробатичні елементи в основному використовуються в спортивній, художній гімнастиці, спортивній акробатиці, але також вони є частиною спортивних акробатичних танців, циркових виступів, паркуру й навіть бойових мистецтв.

Номер слайду 19

Фігурне катанням. Фігурне катання — зимовий вид спорту. В якому спортсмени переміщаються на ковзанах по льоду з виконанням додаткових елементів, найчастіше під музику. Жіноче одиночне катання. Чоловіче одиночне катання. Парне фігурне катання, Спортивні танці на льоду.

Номер слайду 20

Парашутна акробатика. Групова акробатика є, мабуть, найбільш доступним і поширеним видом екстремального парашутизму.

Номер слайду 21

Фрістайл Фрістайл — зимовий олімпійський вид спорту. Загальна назва для різноманітних дисциплін, в яких лижники змагаються не тільки на швидкість проходження повної дистанції, а й у виконанні лижних трюків. На Зимових Олімпійських іграх розігрують комплекти медалей в окремих видах фрістайлу: Могулі, Повітряній акробатиці Скікросі.

Номер слайду 22

Стрибки у воду. Стрибки́ у во́ду — один з водних видів спорту. На змаганнях виконуються стрибки з трампліна (1 і 3 метри) і вишки (5, 7,5 і 10 метрів). Під час стрибка спортсмени виконують ряд акробатичних дій (оберти, гвинти, обертання).

Номер слайду 23

Танцювальна акробатика Танцювальна містить в собі акробатичні й танцювальні елементи. Акробатичні елементи можуть застосовувати в різних танцювальних напрямках: класичний танець, хіп –хоп, черділінг і т. д

Номер слайду 24

Циркова акробатика

pptx
Додано
5 грудня 2023
Переглядів
556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку