Презентація: "Активний відпочинок."

Про матеріал
Активний відпочинок, рекреація — спосіб проведення вільного часу, різновид хобі, в процесі якого відпочивальник займається активними видами відпочинку, що потребують активної фізичної роботи організму, роботи м'язів, всього тіла. Під активним відпочинком найчастіше розуміють непрофесійне заняття якимись видами спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Активний відпочинок.

Номер слайду 2

Активнийвідпочинок, рекреація (англ. Active leisure) — спосіб проведення вільного часу, різновид хобі, в процесі якого відпочивальник займається активними видами відпочинку, що потребують активної фізичної роботи організму, роботи м'язів, всього тіла. Під активним відпочинком найчастіше розуміють непрофесійне заняття якимись видами спорту.

Номер слайду 3

Види активного відпочинку:

Номер слайду 4

Самодіяльний (спортивний) туризм. Спорти́вний тури́зм  — неолімпійський вид спорту, який полягає у проходженні певних шляхів, які називають маршрутами, з подоланням природних або штучних перешкод (гірські вершини і перевали (у гірському туризмі) або річкові пороги (у сплавах річками)), виконання технічних прийомів, спеціальних тактичних або технічних завдань. Місцем туристських мандрівок можуть бути не лише поверхня Землі, але також і водна тощо. Спортивний туризм — це специфічний вид туристсько-спортивної діяльності, головною формою якої є спортивний похід або змагання з видів туризму, ці види діяльності спрямовані на випробовування фізичних, психічних, духовних сил людини, удосконалення туристської майстерності туриста, виконання нормативів спортивних розрядів[1]. Спортивний туризм має за мету спортивне удосконалення в подоланні природних перешкод. Це означає удосконалення всього комплексу знань, умінь і навичок, фізичної підготовленості, необхідних для безпечного пересування людини по місцевості. Для реалізації спортивної мети здійснюють подорожі, насичені природними перешкодами, що дає змогу класифікувати їх як спортивні походи[2]. Спортивним туризмом в Україні займається Федерація Спортивного Туризму України[3]. Люди які займаються спортивним туризмом є спортсменами. Основною ідеєю спортивного туризму є участь спортсменів в спортивних походах, змаганнях зі спортивного туризму, експедиціях та екскурсіях.

Номер слайду 5

Пішохідний туризм.

Номер слайду 6

Гірський туризм.

Номер слайду 7

Велосипедний туризм.

Номер слайду 8

Водний туризм.

Номер слайду 9

Спеліотуризм.

Номер слайду 10

Альпіні́зм. Альпіні́зм — вид спорту, що основною метою ставить сходження на природні та штучні скелі та стіни, зокрема на гірські вершини. Як правило, технічна частина маршруту — від сотень метрів до декількох кілометрів, при цьому протягом всьому маршруту, як правило, не існує стаціонарних точок страховки. Сходження в залежності від складності і протяжності маршруту може тривати від декількох годин, до декількох днів, тижнів і навіть місяців. Виділяють альпійський і гімалайський стилі сходжень.

Номер слайду 11

Альпійський стиль — це послідовний підйом на вершину разом з всім спорядженням.

Номер слайду 12

Гімалайський стиль відрізняється попередньою підготовкою маршруту сходження, провішуванням страхувальних мотузок (перил), встановленням проміжних таборів, доставкою спорядження і кисню в ці табори, що передбачає багаторазові підйоми і спуски з табору в табір. Гімалайський стиль — це своєрідна облога гори, що займає іноді 2-3 місяці, але саме така тактика дозволила досягнути вершин Евереста та інших восьмитисячників.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Скелелазіння. Скелелазіння — олімпійський вид спорту, який полягає у вільному лазінні (найчастіше – сходженню) по природному (скелі) або штучному (скалодром) рельєфу. Це самостійний вид спорту, який вийшов з альпінізму й нерозривно пов'язаний з ним. Різниця між альпінізмом і скелелазінням у тому, що в скелелазінні, як правило, є постійні (статичні) точки опори — гаки, які забетовані у скелю, а в альпізмі навпаки, всі точки страховки, як правило, є тимчасові (френди, закладки тощо), а також що альпінізм, на відміну від скелелазіння, дозволяє лазіння з застосування спеціальних інструментів та додаткового спорядження для подолання маршруту, лише у якості страховки. Скелелазіння є скадно-коордінаційним видом спорту, у якому фізична, технічна та ментальна складова мають приблизно рівну вагу.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Велосипедні прогулянки.

Номер слайду 17

Маунтенбайк. Маунтенбайк (англ. mountain biking) — вид спорту, що включає їзду на велосипеді бездоріжжям, зазвичай пересіченою місцевістю за допомогою або спеціального обладнаного гірського або гібридного дорожнього велосипеда. ... В результаті гірський велосипед важить помітно більше дорожнього.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Лижні прогулянки.

Номер слайду 20

Гірські лижі.

Номер слайду 21

Сноуборд.

Номер слайду 22

Теніс.

Номер слайду 23

Гольф.

Номер слайду 24

Катання на роликах.

Номер слайду 25

Біг підтюпцем.

Номер слайду 26

Кінні прогулянки.

Номер слайду 27

Рибалка.

Номер слайду 28

Скейтбординг.

Номер слайду 29

Кайтінг. Кайтбординг, Кайтсерфінг (від англ. kite — повітряний змій і board — дошка, boarding — катання на дошці) або кайтинг — вид спорту, основою якого є рух під дією сили тяги, що розвивається утримуваним і керованим спортсменом повітряним змієм (кайтом).

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Віндсерфінг. Віндсерфінг (від англ. wind — «вітер» і «серфінг») — вид вітрильного спорту і водних розваг, в основі якого лежить майстерність управління на водній поверхні легкою дошкою невеликого розміру з встановленим на ній вітрилом. Спортивний снаряд, що використовується у віндсерфінгу, називається «вітрильною дошкою» або «віндсерфом», і складається з легкої дошки обтічної форми довжиною 2-4,7 м, виконаної з плавучого матеріалу, і закріпленого на ній в гнучкому з'єднанні вітрила. Вітрильна дошка являє собою спрощену модель вітрильного судна, позбавленого стерна. Управління здійснюється шляхом нахилу щогли з вітрилом, а при русі в режимі глісування, також за допомогою нахилу самої дошки з борту на борт. Швидкість і напрямок руху залежать від положення вітрила відносно вітру. Положення вітрила контролюється спортсменом («віндсерфером»), який утримує його руками за поперечину-«гик». Рух на парусній дошці можливий при будь-якій силі вітру. Досвідчені спортсмени володіють технікою руху на хвилях, а також виконують стрибки різного ступеня складності. У даний час віндсерфінг є не тільки видовищним видом спорту, але і популярною водною розвагою для широкого кола людей, які обирають активний відпочинок.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Стрибки з парашутом.

Номер слайду 34

Парапланеризм.

Номер слайду 35

Водні лижі.

Номер слайду 36

Автоперегони.

Номер слайду 37

Мотогонки.

Номер слайду 38

Геокешинг . Геокешинг (geocaching від грец. γεο- — Земля та англ. cache — схов) — туристична гра із застосуванням GPS, яка полягає у знаходженні схову, створених іншими учасниками гри. У неї можна грати сім'єю, гуртом або поодинці. Основна ідея полягає в тому, що одні гравці готують схов, за допомогою GPS визначають його географічні координати та повідомляють про них в Інтернеті. Інші гравці використовують ці координати і свої GPS-приймачі для пошуку схову. В деяких варіантах гри схов рекомендується створювати тільки в місцях, які представляють природний, історичний, культурний, географічний інтерес. Тому створення і пошук сховів перетворюються в активний пізнавальний процес. Гравці отримують безліч цікавих відомостей про визначні пам'ятки. Заохочуються схови, де ставиться оригінальна і важка (наприклад, багатокрокова) пошукова задача. На перший погляд здається, що знайти схов з допомогою GPS-приймача просто. Однак точність, з якою GPS-приймач визначає позицію — від декількох метрів до декількох десятків метрів, це дозволяє тільки «окреслити» невеликий район місцезнаходження схову. Для точнішого пошуку контейнера слід користуватися підказками з опису схову.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Скандинавська хода.

pptx
Додано
20 травня 2020
Переглядів
3957
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку