Презентація "Алгоритми з розгалуженнями"

Про матеріал
Презентація з інформатики для 5 класу Тема: "Алгоритми з розгалуженнями" Основні питання, які вирішуються: 1. Який алгоритм називають лінійним? 2. Який фрагмент алгоритму називають циклом? 3. Який фрагмент алгоритму називають розгалуженням?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Алгоритми з розгалуженнями

Номер слайду 2

Запитання: Який алгоритм називають лінійним?Який фрагмент алгоритму називають циклом?Який фрагмент алгоритму називають розгалуженням?

Номер слайду 3

Розгалуження в алгоритміВи вже знаєте, що в алгоритмі може бути фрагмент, який містить команду перевірки умови, і залежно від результату виконання цієї команди (Так чи Ні) буде виконуватися або одна послідовність команд, або інша.

Номер слайду 4

Такий фрагмент в алгоритмі називають повним розгалуженням. Блок-схема повного розгалуження виглядає так:

Номер слайду 5

Виконання повного розгалуження відбувається так: виконавець виконує команду перевірки умови:якщо результат виконання цієї команди Такякщо результат виконання цієї команди Ніто виконавець виконує послідовність команд 1, після чого переходить до виконання першої команди наступного фрагмента алгоритмуто виконавець виконує послідовність команд 2, після чого також переходить до виконання першої команди наступного фрагмента алгоритму

Номер слайду 6

На малюнку наведемо приклад повного розгалуження в алгоритмі для визначення закінчення дієслова у 3-й особі однини.

Номер слайду 7

В алгоритмах використовують також і неповне розгалуження. Блок-схема неповного розгалуження виглядає так:

Номер слайду 8

Алгоритм з неповним галуженням. Виконання неповного розгалуження відрізняється від виконання повного розгалуження тим, що за результату виконання команди перевірки умови Ні виконавець одразу переходить до виконання першої команди наступного фрагмента алгоритму.

Номер слайду 9

Алгоритм, що містить розгалуження, називають алгоритмом з розгалуженням.

Номер слайду 10

У Scratch можна використати команди для організації:повного розгалуженнянеповного розгалуження

Номер слайду 11

Приклади таких команд:повного розгалуженнянеповного розгалуження

Номер слайду 12

У цих розгалуженнях використано команду перевірки умови: З групи Датчики, у якій можна відкрити список і вибрати в ньому певну клавішу для натискання.

Номер слайду 13

На малюнку наведено приклад проекту з використанням розгалуження. У цьому проекті використано команду перевірки умови з групи Датчики.

Номер слайду 14

Під час виконання наведених команд, якщо тримати натиснутою клавішу Пропуск, виконуватиметься команда перевірки умови:виконавець повернеться вгору. Якщо результат виконання цієї команди буде:виконавець переміститься на 10 кроків уперед

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Розгадайте ребус. Розгалуження

Номер слайду 17

Завдання: створити проект, у якому користувач буде виконувати роль тренера: під його керівництвом головний герой — кошеня — буде займатись спортом згідно з таким алгоритмом: Перемістити кошеня на 50 кроків. Повернути його на 30°. Чекати 2 секунди. Якщо натиснуто клавішу Стрілка праворуч, герой біжить праворуч на 20 кроків. Чекати 2 секунди. Якщо ж натиснуто клавішу Стрілка ліворуч, герой біжить ліворуч на 20 кроків. Чекати 2 секунди.

Номер слайду 18

Дякую за увагу:)

pptx
Додано
30 березня 2021
Переглядів
10675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку