Презентація "Амфібії"

Про матеріал
Мультимедійна презентація "Амфібії" розроблена для предмету БІОЛОГІЯ 7 клас. Мета: формувати знання про загальну будову ЗЕМНОВОДНИХ; познайомити зі змінами амфібій ( розмноження та ментаморфізм). Містить ілюстративний, схематичний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологічний крос. Наука, що вивчає риб……. Що таке внутрішній осьовий скелет?...... З яких частин складається нервова система хребетних?..... Розширений задній відділ кишечнику, у який відкриваються вивідні протоки видільної та статевої системи – це……Назвіть відділи тіла риб….. Що забезпечує рух рибам?...... Процес відкладання самками риб ікри з подальшим заплідненням її сім’яною рідиною самців називається……Тонкостінний виріст кишечнику, заповнений газами, допомагає триматися рибам у товщі води називається….. ВПІЗНАЙ МЕНЕ! Має обтічну форму тіла. Зяброві щілини розташовані з боків голови. Передня частина голови видовжена. Має велику кількість зубів. Активний хижак……Риби поділяються на….. Орган дихання риб – це…Акула, що мешкає в Чорному морі – це….

Номер слайду 2

Так / Ні1. Наука, що вивчає риб – це іхтіологія 2. Внутрішній осьовий скелет –це хорда 3. Нервова система хребетних представлена шкірно-мускульним мішком…..4. Рух рибам забезпечують передні та нижні кінцівки….5. Тіло риб складається з голови, тулуба, хвоста……6. Орган дихання риб – це зябра……7. Риби поділяються на кісткових та хрящових….8. Тіло риб врито лускою та слиззю…. 9. Середовище існування риб виключно морська вода…. 10. Органи слуху риб – внутрішнє вухо…….

Номер слайду 3

«Відстрочена відгадка»У слов’ян вважалося, що ці тварини витягують із води новонароджених і приносять їх до хати. Ранні християни мали такий символ: ця тварина зображувалася у квітці лотоса, у її формі виготовлялися храмові світильники, на яких були вирізані слова: «Я єсмь Воскресіння». У Китаї вона символізує ІНЬ, місячне начало, безсмертя, багатство й довголіття. У Японії вона обіцяє удачу, особливо для мандрівників.

Номер слайду 4

Робота з підручником с. 75-76 АМФІБІЇ=ЗЕМНОВОДНІрізноманітність4 тис. видів (20)водненаземне. ТІЛОголова тулуб парні кінцівкиотруйні залозирегенераціядиханнялегені, шкіра зябра. ШКІРА

Номер слайду 5

АМФІБІЇ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

РОЗМНОЖЕННЯта. РОЗВИТОКрезонаторинавесніводаІкра + рідина (сперматозоїди) личинка – ПУГОЛОВОК жабеня=2-3 місяці

Номер слайду 8

5 речень. Земноводні — це тварини, які живуть у прісних та солоних водоймах. Тіло їх складається з голови, шиї, тулуба і кінцівок. Жаби мають чотири однакові ноги, з допомогою яких легко ходять. Шкіра у жаби гладенька, без залоз. Органами дихання жаби є зябра.

pptx
До підручника
Біологія 7 клас (Довгаль І.В., Ягенська Г. В., Жолос О. В., Ходосовцев О. Є., Костіков І. Ю., Волгін С. О., Додь В. В., Сиволоб А. В., Скрипник Н.В., Толстанова Г. М.)
Додано
6 грудня 2021
Переглядів
1006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку