Презентація: "Англія 1660 - 1700 роки."

Про матеріал
Презентація з історії Англії 1660 - 1700 років. З елементами анімації. Для проведення уроків в дистанційному режимі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АНГЛІЯ 1660-1700 рр.

Номер слайду 2

1660 - в Англії реставрована монархія. Карл ІІ (1660 – 1685)Бредська декларація(4 квітня 1660 р.)1660. ІV – в місті Бредо Карл Стюарт оголосив декларацію (Бредська декларація) в якої проголошував:амністію прихильникам парламенту,релігійну терпимість,недоторканність земельних володінь.1666, 1668, 1677 – прийнято закони які заохочували відгородження селян, коли селян зганяли з земель та на них випасали овець для виробництва сукна. Завдяки і виробництву сукна, Англія будувала свою економіку. (Не дарма голова тодішнього парламенту сидів на мішку вовни, як символ достатку. Дійсно це так було? Інформацію не знайдено. Але, красива легенда!)Вівці в Англії.

Номер слайду 3

1661-1679 – новий парламент складався в основному з роялістів (прихильників монархії). Король продав Франції місто Дюнкерк.1665-1667 – Англія програла війну проти Голландії.

Номер слайду 4

1672 – король намагався відновити права католікам.1673 – парламент відхилив «Декларацію про віротерпимість» та прийняв «Акт про присягу», яким вимагав відречення від католицизму всіх посадових осіб, зокрема брата короля Якова. Декларація про віротерпимість. Парламент:контролював фінанси,контролював діяльність міністрів.1679 – Карл розпустив парламент.віги – «партія країни» - прихильники парламенту,торі – «партія двора» - прихильників королівської влади. В цей час сформувалися дві політичні партії:1681-1685 – король розпустив парламент та правив одноосібно.1679 – новий парламент прийняв закон «Habeas Corpus Act», який гарантував свободу людини, визначав правила слідства, унеможливлював свавілля чиновників. ВІГІТОРІ

Номер слайду 5

1685 – після смерті Карла ІІ королем став католик Яків ІІ Стюарт. Яків ІІ (1685 – 1688)Віги, торі, духівництво незадоволені прокатолицькою політикою Якова запросили на престол голландського штатгальтера Вільгельма Оранського. Яків втік на континент.1688. ХІІ – Вільгельм вступив до Лондона. Висадка десанта В. Оранського

Номер слайду 6

Білль про права1689. ІІ1689. ІІ – було прийнято «Білль про права». В ньому розширювало права парламенту в законодавчої, фінансової, військової, судової сферах. В країні перемогла конституційна (ПАРЛАМЕНТСЬКА) монархія. СУСПІЛЬСТВОВИКОНАВЧАЗАКОНОДАВЧАФОРМА ДЕРЖАВНОГО ПРАВЛІННЯМОНАРХІЯВИБОРИПАРЛАМЕНТСЬКАГЛАВА ДЕРЖАВИКАБІНЕТМІНІСТРІВПАРЛАМЕНТПарламентська, конституційна монархія - вид держави за формою державного правління, де монарх (король, князь, імператор…) залишає в своїх руках функції глави держави, влада монарха передається за спадком. Парламент зосереджує в своїх руках законодавчу владу та призначає уряд. Кабінет міністрів здійснює виконавчі функції.

Номер слайду 7

Зміни в сільському господарствіВільгельм ІІІ розпродавав землі прихильників Якова ІІ, католиків. Вільгельм Оранський(1689 - 1702)Нові Лендлорди (великі землевласник) захоплювали землі копигольдерів (феодально – залежні селяни отримували в користування землю пожиттєво), фригольдерів (пожиттєвий або спадковий утримувач землі). Надалі продовжувалася політика «відгородження». Таким чином в країні зникав стан селян та міцнив лендлордізм. Поширювалося надання землі в оренду. На селі склалася трьохчленна система:лендлорд (феодал) – надавав землю в оренду,орендатор (капіталіст)батрак (найманий робітник).

Номер слайду 8

Зміни в промисловостіНа зміну ремісничої майстерні прийшла мануфактура. Нова форма виробництва була розповсюджена в вовняній, льняній, бавовняній, паперовій, вугільній.

Номер слайду 9

З’являється спеціалізація та розподіл праці між регіонами, сільським господарством та промисловістю. В другій половині ХVІІ ст. активізувалася зовнішня торгівля. Поширюється работоргівля на американський континент.1694 – створено Англійський банк, а також приватні банки: в 1725 р. їх було 24, в 1759 – 32. Правління Банку Англії (1694)

pptx
Додано
12 червня 2023
Переглядів
323
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку