Презентація "Англійське Вівдродження"

Про матеріал
Матеріал розповідає про історичні умови, особливості та представників Ренесансу в Англії. Призначений для знайомства з добою. Супроводжується великою кількістю ілюстрацій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Англійське Відродження

Номер слайду 2

ОСОБЛИВОСТІ ДОБИXV ст. – дуже складний час в англійській історії. Наслідки Столітньої війни (1337—1453) проти Франції та її союзників, довга династична війна Червоної та та Білої троянд між родинами Ланкастерів та Йорків (1455 - 1486 рр.), яка нарешті закінчилася встановленням на англійському троні династії Тюдорів, призвели до запізнілої появи гуманізму в Англії, який почав розвиватися лише на межі XV – XVI ст. Поява англійського Відродження пов’язана насамперед з діяльністю Генріха VIII Тюдора (король 1509 - 1547) та складними обставинами його політичного та особистого життя.

Номер слайду 3

Генріх VIII Тюдор. Катерина Арагонська. Марія Тюдор(«Кривава Мері»)

Номер слайду 4

Анна БолейнЄлизавета І Тюдор. Генріх VIII Тюдор

Номер слайду 5

Єлизавета І Тюдор. Філіпп ІІ Іспанський. Війна Англії та Іспанії(1587 – 1604)

Номер слайду 6

Похід Непереможної Армади(близько 130 кораблів)

Номер слайду 7

Перемога Англії у Гравелінській битві(1588 р.)Адмірал Чарлз Говард, командувач англійського флоту. Френсіс Дрейк, пірат Її Величності

Номер слайду 8

АНГЛІЙСЬКий РЕНЕСАНС, XVI – поч. XVII ст.1. Передвідродження (кінець XIV ст.), представником якого є Джеффрі Чосер, автор віршованих «Кентерберійських оповідей».2. Раннє Відродження (перша половина XVI ст.) – письменник і мислитель Томас Мор та його «Утопія».3. Зріле Відродження (майже вся др. пол. XVI ст.) - «золотий вік» правління Єлизавети І; творчість поетів Філіпа Сідні, Едмунда Спенсера, драматургів Джона Лілі та Крістофера Марло.4. Пізнє Відродження (рубіж XVI – XVII ст.) та розквіт гуманізму у творчості геніального Вільяма Шекспіра.

Номер слайду 9

СВОЄРІДНІСТЬ АНГЛІЙСЬКОГО ВІДРОДЖЕННЯ1. Відродження мало аристократичний характер, саме королівський двір став ренесансним центром країни. Мислитель Томас Мор, художники Ганс Гольбейн та Ніколас Хіллард працювали при дворі Генріха VIII, а при дворі Єлизавети І - Філіп Сідні та молодий Шекспір.2. Англійські митці отримали можливість мандрувати Європою, знайомитися з ідеями гуманізму.3. До Англії запрошували іноземних митців, насамперед художників(німця Ганса Гольбейна та фламандця Ганса Еворта).4. Центрами гуманізму стали університети – Оксфордський та Кембріджський.

Номер слайду 10

Ганс Гольбейн Молодший та його портрети

Номер слайду 11

Ганс Еворт і його роботи

Номер слайду 12

Література англійського відродження. Джеффрі Чосер. Томас Мор. Філіп СідніЕдмунд Спенсер. Крістофер. Марлоу. Вільям Шекспір

Номер слайду 13

РОЗКВІТ ДРАМАТУРГІЇ ЄЛИЗАВЕТИНСЬКОЇ ДОБИДжон ЛіліКрістофер Марло. Вільям Шекспір

Номер слайду 14

Театр «Глобус»(сучасна реконструкція)Ця назва назавжди пов’язана з іменем та творчістю Вільяма Шекспіра

pptx
Додано
20 березня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку