Презентація "Архітектура далекосхідного культурного регіону. Японія"

Про матеріал
Презентація з мистецтва для учнів 10 класу за темою "Архітектура далекосхідного культурного регіону. Японія" дає змогу учням ознайомитись з шедеврами архітектури Японії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво далекосхідного культурного регіону. Архітектура Японії

Номер слайду 2

Архітектура ЯпоніїЗапозиченна з китайської, але має свої характерні особливості.

Номер слайду 3

Характерні ознаки японської архітектури. Характерно прагнення до простоти. Споруди світлі і відкриті, в основному складаються з прямокутних елементів. Визначте зазначені особливості за ілюстрацією

Номер слайду 4

Характерні ознаки японської архітектури. Головний матеріал – деревина, оскільки була доступною і простою у виготовленні, краще підходили для японського клімату, забезпечувала вентиляцію приміщень, стійка до землетрусів, дозволяли легко розібрати споруду і зібрати її на новому місці.

Номер слайду 5

Характерні ознаки японської архітектури. Традиційні дерев'яні житлові будинки японців – мінкі. Пристосовані до клімату країни з частими землетрусами і дощами. Має міцний каркас із товстих балок з несучою колоною в центрі будинку і розсувними дверима. Стіни створені з твердих сортів папіру, внутрішній простір ділиться на окремі приміщення за допомогою пересувних ширм. У таких будинках жили селяни, ремісники і торговці.

Номер слайду 6

Храм Хорю-дзи 607 р. Святилище Іцукусіма, Японія 6-16 ст.

Номер слайду 7

Храм Тодайдзі (яп. «Великий східний храм»), 724-749 р.р. Храм Тодайдзі є справжнім інженерним подвигом. Це не тільки найбільше дерев’яна будівля в світі, цей храм також є домом для найбільшої бронзової статуї Будди в світі. Входить до числа найвідоміших храмів Азії .

Номер слайду 8

Кіемідзу-дера (яп. «Храм чистої води»), 778 р.– буддійський храм розташований у Східному Кіото. Храм знаходиться в повній гармонії з природою. Під час будівництва храму не було використано жодного цвяха. 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Монасти́р Бьо́до-і́н («монастир рівності») — буддистський монастир в Японії. Заснований 1052 року. Головною святинею монастиря є статуя будди Аміди. 1336 року більшість споруд монастиря Бьодо згоріли під час битви між Асікаґою Такаудзі та Кусунокі Масасіґе. Чудом уцілів лише «Храм феніксів», який по сьогодні залишається єдиною старожитньою будівлею монастиря.

Номер слайду 11

Замок Хімедзі, 1346 р. Хімедзі – один з найдревніших замків Японії. У 1993 році замок Хімедзі був доданий у список Великої Спадщини ЮНЕСКО, його друга назва – Замок білої чаплі. Хімедзі був зведений у 14 ст. і протягом наступних століть неодноразово добудовувався, піддавався реконструкціям і переплануванням.

Номер слайду 12

Золотий павільйон. Кінкаку-дзі або Храм Золотого павільйону є найпопулярнішою визначною пам’яткою в Японії та Кіото. Павільйон був побудований в кінці 14 ст. На жаль, павільйон був спалений в 1950 році молодим монахом, який зійшов з розуму. П’ять років опісля він був відновлений, як точна копія оригіналу. Павільйон покритий сухозлітним золотом.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Святи́лище Тосьогу́ (яп. «святилище східного сяйва») — синтоїстьке святилище в Японії. Розташоване в місті Нікко. Збудоване 1617 року для вшанування духу першого голови сьоґунату Едо — Токуґави Ієясу. 1645 року отримало статус великого святилища.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Осака. Замок в Осаці – п’ятиповерховий самурайський замок в місті Осака, Японія, який відігравав ключову роль в японській історії кінця XVI – початку XVII століть. Зараз замок – символ міста, його історії.

Номер слайду 17

Усвідомлення людиною єдності духу і тіла, неба і землі, властиве буддизму, знайшло відображення в культових спорудах - пагодах. Здебільшого характерною особливістю цих будівель є висота та багатоярусність, що також несе певні символічні змісти. Пагода «Якусідзі» біля м. Нара. Японія. Пагода Сейгантодзі поряд з найвищим водоспадом Японії

Номер слайду 18

1234 Назвати шедеври японської архітектури.

Номер слайду 19

1234 Назвати шедеври японської архітектури.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Сушко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Єфімова Ірина Василівна
    Дякую, що ділитесь своєю працею! Здоров'я Вам міцного і натхнення!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кисельова Ольга Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Овчиннікова Наталя Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Новіков Іван Андрійович
    Дякую. Наснаги вам і вдячності користувачів.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
3 листопада 2019
Переглядів
12496
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку