Презентація "Архітектура ПК"

Про матеріал
Презентація на тему "Будова і архітектура персонального комп'ютера", презентація містить опи сучасної архітектури персонального комп'ютера та програмного забезпечення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні пристрої і їх характеристики

Номер слайду 2

Комп'ютер (від лат. «computо» — рахувати, обчислювати) призначений для зберігання, опрацювання, збирання та передавання інформації. Комп'ютер допомагає людині досліджувати явища природи, встановлювати нові закономірності, приймати оптимальні рішення, правильно організовувати інформацію. Комп'ютер є надійним інструментом та помічником у будь-яких галузях діяльності людини. Комп'ютер — це електронний пристрій, призначений для здійснення заданої, чітко визначеної послідовності дій з обробки інформації. Апаратна частина комп'ютера — це набір пристроїв, з яких він складається. Програмне забезпечення комп'ютера — це набір програм, які керують діями комп'ютера для розв'язування завдань. Сукупність апаратної частини комп'ютера і програмного забезпечення називають інформаційною системою.

Номер слайду 3

Загальна схема побудови сучасного комп'ютера була запропонована видатним американським математиком угорського походження Джоном фон Нейманом у червні 1945 року. Відповідно до цієї схеми комп'ютер складається з таких основних частин: Арифметико-логічний пристрій, який призначений для виконання арифметичних та логічних операцій; Керуючий пристрій, призначений для організації процесу виконання програми; Пам'ять для збереження команд та даних; Пристрої введення та виведення інформації, призначені для здійснення обміну інформацією між людиною та комп'ютером З розвитком комп'ютерної техніки арифметико-логічний пристрій та пристрій керування поєднано в один пристрій — центральний процесор (ЦП). Пристрої введення та виведення інформації є периферійними пристроями. Революційність ідеї фон Неймана полягала у тому, щоб зберігати в пам'яті не тільки дані, але й команди для їх обробки.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дисплей або монітор призначений для виведення інформації на екран в зрозумілій для нас формі Основними характеристиками моніторів як LCD так і CRT є : Розмір екрана (діагональ) Роздільна здатність(кількість точок по горизонталі та вертикалі) Частота оновлення зображення Глибина кольору

Номер слайду 7

Клавіатура – це головний пристрій для введення літерно-символьної інформації в комп”ютер Функціональні клавіші

Номер слайду 8

Маніпулятор миша – це пристрій, за допомогою якого можна керувати місцезнаходженням курсора на екрані дисплея і вибирати об”єкти для подальшої роботи Для роботи в деяких прогамах (особливо в іграх) зручним є ще один пристрій керування - джостик

Номер слайду 9

Оперативна пам”ять Процесор Контролер клавіатури Контролери дисків Системна шина даних Контролер портів Контролери додаткових пристроїв Дисковод Відеоадаптер монітора Жорсткий диск CD-ROM DVD-ROM Модем, сканер та ін. Клавіатура Монітор Принтер, мишка та ін.

Номер слайду 10

Материнська плата – найважливіший вузол ПК на якій розміщуються важливі пристрої (пам”ть, процесор та ін). Характеризується материнська плата форм-фактором , який визначає її розміри , тип рознімних з”єднань живлення, розташування отворів кріплення тощо. (AT, ATX, miniATX) Роз”єми для підключення периферійних пристроїв Місце центрального процесора Роз”єми для ОЗП

Номер слайду 11

Процесор є ядром комп”ютера, що обробляє інформацію. Виконуючи арифметичні та логічні операції, керує всім обчислювальним процесом та координує роботу всіх пристроїв комп”ютера Він складається з: Арифметико – логічного пристрою; Пристрою керування; Регістрів Основними характеристиками процесора є: Тактова частота ( 3 ГГЦ); Розрядність (32 або 64).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Мережна плата-для з”єднання комп”ютера в мережу Відео плата – для обробки відео інформації Звукова плата – для обробки звуку.

Номер слайду 15

Призначений для виводу інформації на папір.

Номер слайду 16

Сканер використовується для введення в ком”ютер малюнків, фото, схем, креслень, графіків та діаграм. Сканери бувають ручні, планшетні та барабанні. Сканери Модеми а) зовнішний б) внутрішній а б Модем-для під”єднання комп”ютера в мережу через телефонну лінію. Модеми бувають зовнішні і внутрішні.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ppt
Додано
18 вересня 2022
Переглядів
2293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку