Презентація "Арт - терапія на уроках технології"

Про матеріал
Майстер-клас призначений для вчителів технології, які забезпечують реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти. В цій презентації розглянуті арт- терапевтичні методи, які можна застосовувати під час уроків технології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАСТЕР- КЛАСАРТ-ТЕРАПІЯ на уроках технології Інна Каплун,учитель трудового навчання/технологіїзагальноосвітньої школи I-III ступенів №9 Покровської міської ради Донецької області

Номер слайду 2

Гра «Побажання»http://surl.li/fymnu http://surl.li/fymnu

Номер слайду 3

Головним скарбом життя є здоров’я, і щоб його зберегти, потрібно багато що знати Авіцена

Номер слайду 4

Арт-терапіювважають одним із найбільш м’яких, але ефективних методів, який дає змогу людині виразити свій внутрішній стан через художню творчість – музикування, танок, малювання, ліплення, акторську гру тощо. Цей метод не має обмежень і протипоказань. Сутність арт-терапії в освіті полягає в підтримуючому, розвиваючому, а при необхідності – коригуючому, зцілюючому впливі мистецтва на дитину, організованому вчителем.

Номер слайду 5

Арт-терапевтичні методи:- ізотерапія, кольоротерапія;- музикотерапія;- бібліотерапія (література, слово);- ігротерапія;- пісочна терапія;- казкотерапія;- імаготерапія (театр);- маскотерапія;- танцетерапія;- рухотерапія;- лялькотерапія;- спицетерапія;- гудзикова терапія; - релаксаційні вправи;- вправи–енергізатори.

Номер слайду 6

«Спицетерапія» Ще у ІІ ст. до н. е. у древніх китайських трактатах, присвячених лікуванню, про в'язання говорили, як про одну з оздоровчих практик. Мудреці з Піднебесної стверджували, що вправи за участю рук і пальців гармонізують тіло та розум, підвищують здатність до запам'ятовування, уміння концентруватись. Сучасні дослідження підтвердили, що на кистях рук розташована безліч рефлекторних точок, від яких йдуть імпульси до центральної нервової системи. Першим став з успіхом застосовувати американський невропатолог Берун.

Номер слайду 7

1. Дітям, як ефективніший засіб розвитку моторики.2. Тим, хто страждає: - безсонням ; - нервовою перенапругою; - головними болями; - депресією та перепадами настрою; - порушеннями обміну речовин; - артрозом та атеросклерозом.3. При хворобах серця, пов'язаних з порушеннями ритму. Спицетерапія рекомендована

Номер слайду 8

Кольоротерапія Це ефективний метод впливу кольору на наш організм з метою відновлення його нормальної життєдіяльності. Вченими доведено, що колір викликає певні біохімічні реакції в людських тканинах, стимулює різні залози і деякі відділи головного мозку, в тому числі і гіпофіз. Останній стимулює вироблення цілого ряду гормонів, які відповідають за обмін речовин, сон, апетит, наш емоційний стан та ін. Інакше кажучи, те, як ми себе відчуваємо, багато в чому залежить від кольорів , якими ми оточені.

Номер слайду 9

Гра «Оберіть колір»

Номер слайду 10

Емоції в кольорі Синій – концентрація на внутрішніх проблемах, потреба в спокої, самоаналіз. Зелений – рівновага, незалежність, впертість, прагнення до безпеки. Червоний – сила волі, ексцентричність, направленість у зовнішній світ, агресія (якщо красного забагато), підвищена збудженість, активність. Жовтий – добрі емоції, безпосередність, цікавість, оптимізм. Фіолетовий – фантазія, інтуїція, емоційна та інтелектуальна зрілість. Коричневий – відчуття, фізичний дискомфорт, незручність, часто неприємні емоції. Чорний – пригніченість, протест, справжня потреба в змінах. Сірий – відсутність кольору, апатія, бажання піти, не помічати нічого, що тривожить.

Номер слайду 11

Гудзикова терапіяІгри та вправи з ґудзиками – значні мотивуючі чинники активної творчої продуктивної діяльності. Вони сприяють розвитку спостережливості, концентрованої уваги та мови – найважливіших компонентів, що становлять основу психічного здоров'я та благополуччя дітей.

Номер слайду 12

Ігри з гудзикамигудзиковий масаж;картини із гудзиків за зразком дорослого та за власною уяваю;гудзичні дерева для розвитку моторіки, вівчення кольорів, пір року;гудзики в якості машинки, котра рухається по доріжках; шнурівки;залатай малюнок гудзиками відповідного кольору;гудзикові візерунки;запам’ятай і повтори.;

Номер слайду 13

Квіточки на галявинці https://www.youtube.com/watch?v=Q6 R3 TUp. SDo. I

Номер слайду 14

Гудзикові іграшки

Номер слайду 15

Весняний букет

Номер слайду 16

Чарівна квітка

Номер слайду 17

Подкаст для вчителя https://wordart.com/rvgd3du3e0oc/%D0%B3%D1%83%D0%B4%D0%B7%D0%B8%D0%BA

Номер слайду 18

Брошка https://padlet.com/inna150770/padlet-e8iiunfsigwfek8h

Номер слайду 19

pptx
Додано
7 квітня 2023
Переглядів
811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку