Здоров'я та краса волосся

Про матеріал
Матеріал допоможе учням і вчителю при вивченні теми "Здоров'я та краса мого волосся"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Прикраса будь-якої людини — це красиве блискуче волосся. Стан волосся цілком і повністю залежить від стану здоров’я, емоційного стану, від нормального функціонування нервовоїсистеми, від способу життя і навіть від кліматичних умов.

Номер слайду 3

Волосся ділять на: м’які і жорсткі, тонкі і товсті, прямі і кучеряві, світлі і темні, здорові і виснажені.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Найважливішою для правильного догляду є класифікація за жирності. Жирне волосся. Якщо сальні залози шкіри голови надто активні, то волосся дуже швидко просочується жиром і виглядає неохайно. Для жирного волосся характерні тьмяний блиск, швидке злипання і відчуття жирності на дотик. Нормальне волосся. Якщо протягом декількох днів після миття голови ваше волосся виглядає чистим, блищить на сонці, не електризується і добре розчісується, значить, у вас нормальний тип волосся. Сухе волосся виглядає тьмяним, швидко плутається, січеться, погано розчісується. Волосся змішаного типу. Змішаний тип волосся буває зазвичай при довгому волоссі. В цьому випадку жирові залози не можуть «забезпечити змазування» по всій довжині волоса. При цьому типі волосся біля коріння жирніє, а кінці пересушується, плутається і січеться.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Миття – головна процедура по догляду за волоссям, і всі ми обов’язково застосовуємо її. Частота миття волосся – дуже індивідуальна характеристика, що залежить від типу жирності волосся. Використовуйте для миття волосся шампуні, рекомендовані для вашого типу волосся. Для жирного волосся протипоказане миття гарячою водою і сушка гарячим повітрям. Сухе волосся корисно «підгодовувати» поживними масками. Крім того володарі сухого волосся повинні періодично робити масаж шкіри голови. Це буде стимулювати кровообіг шкіри голови, і нормалізувати роботу сальних залоз. Найважче поводитися з волоссям змішаного типу. Володарям такого волосся потрібно використовувати засоби для жирних коренів, і при цьому не забувати про косметичні засоби для сухих кінчиків волосся.

Номер слайду 8

Поради щодо правильного миття волосся.1. Вода має бути м’якою , тому що тверда вода містить солі, якіз алишають на волоссі осад.2. Вода повинна бути теплою , а не гарячою . Узагалі, найкраще, щоб вода була прокип’яченою або хоча б відстояною , щоб з неї вийшов хлор.3. Для пом’якшення води добре додати до неї харчову соду (на 5л води — 1 чайну ложку).4. Мити голову необхідно в міру забруднення, правильно добираючи відповідний до стану свого волосся шампунь.5. Після миття волосся треба прополіскувати водою з ополіскувачем , який знімає з волосся залишки мийних засобів, при цьому захищаючи його від шкідливих впливів навколишнього середовища.6. Не бажано використовувати для висушування волосся фен. Це добре для економії часу, але шкідливо для здоров’я волосся. За частого користування феном волосся стає ламким та сухим . Краще загортати волосся в підігрітий рушник.

Номер слайду 9

Щоб волосся мало гарний вигляд, його треба правильно розчісувати. За грубого розчісування волосся рветься, зав'язується у вузлики, заплутується. Коротке волосся розчісується від коренців, а довге- від вільних кінців, а потім від корінців. Якщо волосся заплуталося, треба розділити його на невеликі пасма і поступово розчісувати від кінців до центра. Процедура розчісування не тільки очищає волосся, а й масажує шкіру голови, викликає приємні відчуття тепла, покращує живлення волосяних цибулин і сприяє більш інтенсивном у ростуволосся. Цю процедуру слід проводити щодня протягом 5 - 1 0 хв.

Номер слайду 10

Найпростішими пристосуваннями для догляду за волоссям з давніх часів були гребінці До сьогодні вони не втратили своєї функції. Для розчісування волосся використовують, крім гребінців, щітки . Гребінці і щітки виготовляють із деревини, металу, кераміки , пластику і навіть слонової кістки й силікону. Щетина на щітках може бути як натуральною , так і штучною . Щоб не травмувати волосся та шкіру голови, дуже важливо правильно добирати гребінці й щітки . Щітка не повинна бути занадто жорсткою , а гребінець гострим .

Номер слайду 11

Розчісування — проста, але дуже важлива процедура, при якій масажується шкіра, посилюється приплив крові до голови — і це благотворно впливає на живлення коріння волосся. У результаті розчісування волосся очищається від пилу і бруду. Для кращого очищення розчісувати волосся потрібно по всіх напрямках — по ходу росту, а потім проти і збоку.

Номер слайду 12

Для догляду за волоссям використовують не тільки гребінці, а й інші пристрої — фени, вирівнювачі, плойки . Фен — електричний пристрій, який використовують длясушіння волосся теплим та холодним повітрям. Вирівнювач — електричний пристрій для вирівнювання волосся за високих температур, який має вигляд щипців. Плойка — електричні щипці, за допомогою яких волосся з рівного можна перетворити на хвилясте та гофроване .

Номер слайду 13

Волосся має набагато кращий вигляд і швидше росте, якщо правильно і збалансовано харчуватися. Для того щоб мати здорове волосся, рекомендується ввести в добовий раціон такі продукти: гречку, горох, вівсяні пластівці, м’ясо, печінку, яйця, молочні продукти. Овочі та фрукти потрібно їсти щодня і в доситьвеликих кількостях — до 700 г в день.

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kozlova Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
12 квітня 2023
Переглядів
332
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку