Презентація "Артикль a/an та the"

Про матеріал
Презентація легко та доступно пояснить вживання артиклів в англійській мові, а вправи допоможуть закріпити знання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Article

Номер слайду 2

Артикль це - В англійській мові слова, що однаково вимовляються або пишуться, можуть належати до різних частин мови і мати різне значення. Артикль – це особлива частка, це службова частина мови, що вживається з іменниками, вказує на їх визначеність або невизначеність та допомагає відрізняти їх від дієслів, прикметників та інших частин мови. В українській мові не існує відповідників цієї службової частки, тому артикль можна сприймати як невід'ємна частина іменника..

Номер слайду 3

Які бувають артиклі???

Номер слайду 4

Артикклі а та an. Неозначений артикль a або an використовується з обчислювальними іменниками у формі однини. A / an – це частка, що утворилася від числівника one (один, єдиний) і означає, що цей предмет – один з множини подібних, такий же, як і інші предмети.

Номер слайду 5

Артикль The. Означений артикль the утворився від вказівних займенників this (цей, ця, це), these (ці), that (той, та, те), those (ті). Він виокремлює предмет з загальної множини подібних предметів і вказує на нього як на «той самий» предмет. Артикль the може використовуватися з іменниками як в однині, так і в множині. Артикль the можна використовувати з іменниками в множині та необчислювальними іменниками, чим він і відрізняється від неозначеного артикля a / an, що використовується тільки з обчислювальними іменниками в однині.

Номер слайду 6

Вправи на використання артиклів

Номер слайду 7

Вправи на використання артиклів

pptx
Пов’язані теми
Англійська мова, Презентації
Інкл
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
681
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку