Презентація "Асистент вчителя в інклюзивному класі".

Про матеріал
В Україні є багато шкіл з інклюзивними класами, де разом з іншими учнями навчаються одна або кілька дітей з особливими освітніми потребами. Тому для роботи в такому класі в школі також з’являється асистент вчителя. Які його функції та обов’язки можна дізнатись із запропонованого матеріалу. Він допоможе в роботі асистенту вчителя ти вчителю предметнику.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Асистент вчителя в інклюзивному класі

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Обов’язки асистента вчителязабезпечувати соціальнопедагогічний супровід дитини з особливимиосвітніми потребами; разом з учителем класу проводити навчальні, виховні, соціально-адаптаційні заходи,запроваджуючи ефективні форми їх проведення;допомагати дитині при виконанні навчальнихзавдань, залучати учня до різних видів навчальної діяльності; у складі групи фахівців брати участь у розробці та виконанні індивідуальної програми розвитку дитини; адаптувати навчальні матеріали з урахуванняміндивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності дитини з особливими освітніми потребами.

Номер слайду 4

Функція асистента вчителя. Організаційна. Навчально-розвиткова. Діагностична. Прогностична. Консультативнанадавати допомогу учням з ООП в організації робочого місця; проводити спостереження за дитиною з метою вивчення її індивідуальних особливостей, схильностей, інтересів та потреб.сприяти розвитку та навчанню дітей з особливими освітніми потребами.вивчати та аналізувати динаміку розвитку учня.приймає участь у розробленні індивідуальної програми розвитку;постійно спілкуватися з батьками, надаючи їм необхідну консультативну допомогу; інформує вчителя класу та батьків про досягнення учня.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Індивідуальний супровідІндивідуальний супровідІндивідуальний супровід. Асистування вчителю. Асистування вчителю. Асистування вчителю. Співучителювання. Співучителювання. Співучителювання. Моделі діяльності асистента вчителя

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Проведення заспокійливих вправ

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
3 січня
Переглядів
462
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку