Презентація "Атлантида - міф чи реальність?"

Про матеріал
За допомогою презентації вчитель стисло і цікаво розповість учням про загадки Атлантиди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атлантида – міф чи реальність?

Номер слайду 2

Атлантида - легендарний острів в Атлантичному океані на захід від Гібралтарської протоки. Атлантида названа в честь Атланта, брата одного з титанів грецької міфології - Прометея. За версією Платона, загадковий континент населяли атланти - безстрашний і могутній народ, який досяг найвищого рівня цивілізації і воював з якимсь афінським державою.

Номер слайду 3

Загадки Атлантиди намагалися розгадати yoщё в античності. З часів Платона багато вчених намагалися розгадати, чи існувала Атлантида насправді чи це лише легенда. Навіть є наука «атланталогія», яка намагається довести, що Атлантида реально існувала.

Номер слайду 4

Жителями зниклої цивілізації були атланти – високі, світлі люди з дуже красивим обличчям. У деяких літописах їх навіть називали богами сусідньої зірки. Мистецтво, филосовско – релігійні знання розвивалися до Божественного рівня, що призвело до завершення особистої людської еволюції. Згодом духовні цінності змінилися на матеріальні. Тоді Бог занурив Атлантиду в океан. Це одна з легенд зникнення Атлантиди.

Номер слайду 5

Ще одна з цікавих легенд розповідає, що : Основою всього у атлантів був величезний кристал, який акумулює і перетворює енергію космосу в земну. Був він штучного або природного походження – про це замовчується. Зберігався цей енергетичний джерело в центральному храмі під пильним наглядом обраних. Кристал повністю задовольняв всі побутові потреби атлантів, але ті не хотіли задовольнятися малим.

Номер слайду 6

Будучи агресивні і войовничі, жителі Атлантиди використовували його в якості потужного зброї, руйнуючи і випалюючи землі непокірних народів. Ні у кого навколо не було такого засобу захисту, яке могло б протистояти кристалу, і дуже скоро всі довколишні держави опинилися під владою жорстоких загарбників. Таємнича земля перетворилася в могутню імперію, її кордони розширювалися і розширювалися, поки не вперлися в безмежні степи, за якими знаходився Китай.

Номер слайду 7

Щоб прискорити процес завоювання цієї далекої і багатої країни, атланти вирішили направити потужний пучок енергії крізь планету. Сопучи від нетерпіння і жадібності, зберігачі кристала стовпилися навколо нього. Головний хранитель активізував енергетичну зброю. Стовп бурхливого вогню вдарив в кам'янистий ґрунт. Але замість того, щоб порізати землю, як ножем масло, він розколов Атлантиду на дві частини. Пінисті води океану хлинули на острів, змітаючи все на своєму шляху. Таємничий континент в одну мить занурився на морське дно. Все атланти загинули, забравши в небуття таємниці своєї цивілізації.

Номер слайду 8

З наукової точки зору загибель Атлантида міг спричинити Цунамі. У відкритому океані швидкість цунамі може становити 1000 км / год. Ці хвилі за дві години можуть знищити прибережну зону материка чи навіть цілий острів. Землетрус може тривати кілька десятків хвилин. При цьому 15 метрів цілком достатньо, щоб більша частина острова зникла під водою. Не виключено, що під час загибелі Атлантиди відбулося в багато разів сильніший землетрус.

Номер слайду 9

Іншою причиною загибелі може бути падіння космічного тіла-астероїда. Теорія інженера Гербігер стверджувала, що Земля захопила свій супутник Місяць, внаслідок чого сталися припливи гігантських хвиль, що затопили Атлантиду.

Номер слайду 10

Але цілком можливо, що Атлантиду знищили аномальні підводні вихори. Адже перебувала вона в самому таємничому місці - в Бермудському трикутнику. Дорога Біміні, ведуча в Атлантиду.

Номер слайду 11

До цього дня суперечки про таємничу землі не вщухають. А чи існувала взагалі Атлантида? З’являються і зникають теорії, народжуються і вмирають легенди. Деякі з них дуже схожі на правду, інші нагадують швидше красиву казку. Більшість дослідників вважають існування Атлантиди цілком ймовірним, але вимагають доказів.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
1460
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку