Презентація на тему: "Країни Північної Америки. Канада."

Про матеріал
Вивчаємо країни Північної Америки. Цікавий матеріал про Канаду поданий як презентація країни. Використано статистичний матеріал, довідковий з вікіпедії, використано географічну номенклатуру, багато фото, тематичних карт, таблиць.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Канада. Підготувала: викладач географії Вінницького професійного училища №11 –Самойленко Галина Петрівна.

Номер слайду 2

Мета уроку: Мета: сформувати систему знань про Канаду; оха­рактеризувати особливості географічного положення, природних ресурсів, населення, господарства, визна­чити фактори, які сприяють економічному розвитку країни; продовжити розвивати навички роботи з дже­релами географічних знань, електронними програма­ми; виховувати повагу до національної культури, укра­їнської діаспори.

Номер слайду 3

Гімн Канади. О, Канадо! Кохана вітчизно!В любові до краю, твої сини одно. З тобою враз наш дух росте,Мов та скала сильний. А кожний син це сторож твій,Бо ти наш край вільний. До Бога ми руки зносим. За тебе, краю наш, ми мольби шлем..

Номер слайду 4

Кленовий лист на прапорікраїни

Номер слайду 5

Герб Канади

Номер слайду 6

Загальні відомості

Номер слайду 7

Площа — близько 10 млн км2 (друга за площею держава у світі). Населення — 34 млн осіб. Столиця — Оттава (1,1 млн осіб). ВВП на душу населення — 23 300 дол. Глава держави — формально королева Великої Британії, яку представляє генерал-губернатор Канади. Незалежна з 1 липня 1867 року. Член таких міжнародних організацій: НАТО, ООН, ОАД, НАФТА, ОЄСР, Великої вісімки, Британської співдружності. Державний устрій — федеративна парламент­ська держава у складі Співдружності. Склад: 10 провінцій та 3 території. Грошова одиниця — канадський долар. 

Номер слайду 8

Канада є федерацією, що складається з десяти провінцій і трьох територій, за формою правління — конституційною (парламентарною) монархією, з королевою Єлизаветою II як головою держави. Сама країна — багатокультурна й багатомовна: на федеральному рівні визнано дві державні мови — англійську та французьку. Канада є технологічно й промислово розвиненою країною 

Номер слайду 9

Прем’єр – міністр Канади. Джастін Трюдо

Номер слайду 10

Історія країни. Назва країни, знаної нині як «Канада», походить від індіанського слова kanata, що означає «селище» або «поселення»: ще в 1535 корінні жителі сучасного міста Квебек користувались цим словом, коли йшла мова про індіанське селище Стадакона (Stadacona). Згодом словом Canada користувався французький мореплавець та дослідник Жак Картьє для позначення не лише індіанського селища, але й прилеглих до нього територій. А вже в 1545 в європейських книжках та мапах таки увесь регіон було прийнято звати «Canada»

Номер слайду 11

Економіко – географічне положення

Номер слайду 12

Рельєф

Номер слайду 13

Природні умови та ресурси

Номер слайду 14

Корисні копалини

Номер слайду 15

Населення Канади

Номер слайду 16

Найбільші міста Канади. Торонто (5 993 000 мешканців (2015))Монреаль (3 981 000 мешканців (2015))Ванкувер (2 485 000 мешканців (2015))Оттава — Гатіно (1 326 000 мешканців (2015))Калгарі (1 337 000 мешканців (2015))Едмонтон (1 272 000 мешканців (2015))Квебек (705 900 мешканців)Гамільтон (702 900 мешканців)Вінніпег (698 200 мешканців)

Номер слайду 17

Калгарі

Номер слайду 18

Олімпійський вогонь в МонреаліОлімпійським вогнем вважаеться вогонь, котрий запалюють в Олімпії під егідою МОК. Він проходить свій шлях до міста, в якому відбудуться Олімпійські ігри, за допомогою смолоскипової естафети та закінчує подорож у великій чаші олімпійського стадіону. За час своєї історії олімпійський вогонь здійснив і космічну подорож. Космічний олімпійський вогонь зустріла столиця Ігор ХХІ Олімпіади — Монреаль (Канада) 1976 р.

Номер слайду 19

Господарство

Номер слайду 20

«Канадське економічне диво»

Номер слайду 21

Електроенергетика

Номер слайду 22

Факти про Ніагарський водоспад. Він розділяє дві країни, Канади і США, і доступ до нього зі «своєї» сторони мають громадяни обох цих держав. Висота Ніагари щодо скромна — всього 53 метри, з яких видно тільки 21, так як більшого огляду заважають скелі. Для порівняння, розташований у Венесуелі водоспад Анхель, самий високий в світі, має висоту в 1054 метра (цікаві факти про водоспади). Під Ніагарським водоспадом заповзятливі місцеві влади спорудили кілька електростанцій, які використовують його енергію. Має форму підкови Ніагара складається, строго кажучи, з трьох окремих водоспадів, один з яких має 323 метри в ширину, а інший — цілих 792 метри. Третій же невеликий.

Номер слайду 23

Ніагарський водоспад (1)річка Маккензі (2) 4241 км.

Номер слайду 24

Машинобудування

Номер слайду 25

Металургія

Номер слайду 26

Третинний сектор економіки

Номер слайду 27

Сільське господарство

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Зовнішня торгівля

Номер слайду 30

Домашнє завдання:підготувати творчі роботи про країни Південної Америки.( на вибір)

Номер слайду 31

Дякую за увагу!Підготувала презентацію викладач географії ВПУ№11 – Самойленко Галина Петрівна

pptx
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
897
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку