Презентація "Атоми. Молекули."

Про матеріал
Презентація до уроку в 7 класі на тему "Атоми. Молекули." Містить завдання для опитування з теми "Фізичні тіла та речовини", посилання на відеоролик "Атоми. Молекули" та завдання для закріплення даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атоми. Молекули. Мета: ознайомити учнів з поняттями атоми й молекули як складні структурні частинки речовини, на підставі будови атома дати поняття про хімічний елемент як визначений вид атомів; розвивати уявлення про будову атома та молекули; виховувати культуру мислення і спілкування.

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань1. Вправа «Бліц опитування»Наука про речовини та їх перетворення Те, з чого складається тіло. Будь-які зміни, що відбуваються у природі Явище, що супроводжується зміною форми або агрегатного стану речовини…. Явище, під час якого одна речовина перетворюється на іншу 2. Розмістити фізичні тіла і речовини у свої хімічні склянки. ЦВЯХ, СРІБЛО, СКЛЯНКА, ЗОЛОТО, КУХОННА СІЛЬ, ВОДА, ПЕРСТЕНЬ, СКЛО, РУЧКА, ВИДЕЛКА, ДЕРЕВИНА СТІЛ, МОЛОТОК , СТАЛЬ

Номер слайду 3

3. Завдання «Струмочок»Завдання командам:1-а команда — описати фізичні властивості води 2-а команда – описати фізичні властивості кухонної солі 3-я команда – описати фізичні властивості заліза.

Номер слайду 4

4. Розв'язання кросворду (2 учнів біля дошки)Кросворд 11. Наука, яка вивчає речовини та їх взаємоперетворення?2. Те з чого складається тіло?3. Ознаки, за якими одна речовина відрізняється від іншої або подібна до неї?4. Явище, що супроводжується зміною форми або агрегатного стану речовини?5. Хімічний посуд, у якому учні проводять реакції6. З чим необхідно ознайомитися перед початком виконання практичної роботи?7. Будь-які предмети навколо нас: ручка, зошит, стіл та інші?8. Речовина або суміш речовин, які використовуються для виготовлення предметів?Кросворд 21. Фізична властивість речовини, яку можна визначити за допомогою органу нюху?2. Як називають речовини, які ми використовуємо під час проведення хімічного експерименту?3. Те з чого складається тіло?4. Явище, під час якого одна речовина перетворюється на іншу?

Номер слайду 5

Вивчення нового матеріалу. Атоми. Атом — найдрібніша хімічно неподільна електронейтральна частинка речовини, що складається з позитивно зарядженого ядра і негативно заряджених електронів. Молекули. Молекула — найдрібніша частинка речовини, здатна існувати самостійно, що зберігає його склад і хімічні властивості. Молекули характеризуються якісним і кільнісним складом

Номер слайду 6

Перегляд відеороликуhttps://youtu.be/xby. Xn. LT46v. Q?t=5

Номер слайду 7

Закріплення. Завдання 1. «Скринька формул»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}2 О𝟓 О𝟐𝑵𝒂𝟐 O𝑨𝒍𝟐𝑶𝟑𝑷𝟐𝑶𝟓 Zn10 H3 HCl4𝑯𝟐 OLi. OH𝑯𝟐 C𝑶𝟑2𝑰𝟐𝑳𝒊𝟐 S𝑶𝟒𝑯𝟐 S𝟓𝑯𝟐𝑪𝒓𝟐𝑶𝟑 Ca. OMg𝑩𝒓𝟐 Hg. Pb. Ag7 NPCo𝑲𝟐 S9 V𝟏𝟓𝑵𝟐20 Si. Cu(OH)𝟐 Zn(N𝑶𝟑)𝟐𝑪𝒂𝟑(P𝑶𝟒)𝟐𝑭𝒆𝟐(S𝑶𝟒)𝟑{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}2 ОZn10 H3 HCl. Li. OHCa. OHg. Pb. Ag7 NPCo9 V20 Si. Учні вибирають із скриньки формули, зачитують і пояснюють їх склад

Номер слайду 8

Завдання 2. Уважно подумай і дай відповіді на запитання 1) Один учень стверджував, що в піриті (руді) є сірка, а другий — Сульфур. Хто з них мав рацію? 2) Якщо до складу молекул води і кисню входить Оксиген, то чому ми не можемо дихати водою і вона не підтримує горіння? 3) Кажуть, що в яблуках, як і в чистому залізі, міститься багато Феруму, але чому ми не ламаємо зуби, коли вживаємо їх у їжу?

Номер слайду 9

Домашнє завдання: Вивчити параграф ______Виконати завдання_______

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Медведчук Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
1037
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку