Презентація "Азія - цікаві факти"

Про матеріал
Азія досі залишається найзагадковішою частиною світу, розкрити таємниці якої вже багато століть намагаються вчені з різних країн світу. Кожна азіатська країна, кожне плем'я і народність має давні історичні традиції, зрозуміти які європейцям часто дуже складно. Пропоную вам деякі цікаві факти про цей загадковий континент.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Азія – цікаві факти

Номер слайду 2

Азія – найбільший континент планети

Номер слайду 3

Азія на карті світу

Номер слайду 4

Азія досі залишається найзагадковішою частиною світу, розкрити таємниці якої вже багато століть намагаються вчені з різних країн світу. Кожна азійська країна, кожне плем'я і народність має давні історичні традиції, зрозуміти які європейцям часто дуже складно. 

Номер слайду 5

Площа Азії перевершує площу Місяця (44 580 000 км². І 37 000 000км². відповідно). Населення Азії становить 4,436 мілрд. осіб або більше 60% всього населення світу. Якщо всі ці люди стануть поряд один з одним, тримаючись за руки, вони більше 100 раз обігнуть земну кулю. Більше половини населення Азії проживають в двох країнах - Китаї (1,379 млрд. осіб) і Індії (1,324 млрд. осіб). Передбачається, що в майбутньому Індія перевершить Китай за кількістю населення. В Азії люди говорять на 2000 мовах. Межі Азії простягаються від Суецького каналу і Уральських гір на заході до Кавказьких гір, Каспійського моря і Чорного моря на півдні. На півдні Азія омивається Індійським океаном, на півночі - Північним Льодовитим океаном, а на Далекому сході - Тихим океаном

Номер слайду 6

Азію можна розділити на 6 субконтинентів:1) Центральна Азія - Казахстан, Узбекистан, Туркменістан, Таджикистан і Киргизстан;2) Східна Азія - Китай, Монголія, Тайвань, Північна і Південна Корея;3) Північна Азія - Росія;4) Індійський субконтинент - Індія, Афганістан, Бангладеш, Бутан, Мальдіви, Непал, Пакистан,Шрі-Ланка;5) Південно-східна Азія - Бруней, Камбоджа, Східний Тимор, Індонезія, Лаос, Малайзія, М'янма(Бірма), Філіппіни, Таїланд і В'єтнам;6) Південно-Західна Азія - Туреччина, Іран, Кіпр, Ізраїль, Ліван.

Номер слайду 7

Гімалаї – найвищі гори у світі

Номер слайду 8

У Азії знаходяться найвища і найнижча точки на Землі: гора Еверест (8 848 м. над рівнем моря) і Мертве море (420 м нижче рівня моря).

Номер слайду 9

еверест

Номер слайду 10

Мертве море

Номер слайду 11

Мальдіви – одна з найменших країн азії

Номер слайду 12

Казахстан – найбільша країна азії

Номер слайду 13

борнео. Борнео в Південно-Східній Азії є третім за величиною островом в світі.

Номер слайду 14

Річка янцзи. Найдовша річка на азіатському континенті – річка Янцзи, розташована в Китаї.

Номер слайду 15

байкал - найглибше прісне озеро

Номер слайду 16

Найшвидший потяг у світі з максимальною швидкістю 486,1 км / год – це CRH380 A знаходиться Китаї.

Номер слайду 17

Пустеля гобіНайбільша пустеля в Азії і п’ята за величиною пустеля в світі – пустеля Гобі.

Номер слайду 18

Тварини азії

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Рослини азіїДесмодіум. Аморфофаллус. Вельвічія. Дуріан. Лялькові оченята: рослина-інопланетянин. Сакура

pptx
Додано
11 листопада 2020
Переглядів
6014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку