Барна ложка. Потрібна для перемішування інгредієнтів в шейкері, але часто виконує кілька додаткових функцій. Зовнішнім виглядом схожа на звичайну чайну ложку, тільки з довгою ручкою (20-50 см), на зворотному кінці якої може бути «товкач», який замінює Мадлер, або вилочка для зручної роботи з лимоном, цедрою, фруктами і ягодами при оздобленні коктейлю
Барний гейзер (дозатор) - спеціальний ковпачок на пляшки, який дозволяє наливати алкогольні напої та інші рідини рівномірним струменем, контролюючи швидкість. Широка частина гейзера дорівнює діаметру шийки пляшки, а від ширини носика залежить товщина струменя. Дозатори мають тонку трубочку і отвір для подачі повітря в пляшку, перекриваючи яке регулюють швидкість наливання.
Відерко, совок і щипці для льоду. Правильні відра для льоду (айс-Бакета) працюють як термос, в результаті кубики довше не тануть навіть якщо не знаходяться в холодильнику. Наповнювати келихи льодом за допомогою щипців або совком (вибір інструменту залежить від ступеня подрібнення льоду) дуже зручно.
Сифон для вершків (диспенсер, Крімер). Вважається професійним інструментом. Потрібен для швидкого наповнення келиха з коктейлем або чашки з кавою збитими вершками. Пригвинчений балончик з вуглекислим газом створює тиск в колбі з вершками. Досить натиснути на ручку дозатора, щоб отримати порцію вершків.