Презентація "Барний інвентар"

Про матеріал
Презентація на тему:"Барний інвентар" предмет: Сомельє для професії: "Бармен", "Офіціант" для учнів ПТНЗ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДНЗ Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей. Презентація на тему: «Барний інвентар»Викладач спецдисциплін Моісеєнко Олена Анатоліївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Класичний шейкер(європейський, континентальний або кобблер) - складається з трьох металевих елементів: склянки або колби, кришки (ковпачка) і фільтра у вигляді сита, вмонтованого в кришку.

Номер слайду 4

Бостонський (американський) шейкер - вибір професіоналів, складається з двох металевих або скляних стаканів для змішування, які накладаються один на одного

Номер слайду 5

Барні (змішувальні) склянки потрібні для змішування інгредієнтів, які добре поєднуються одному з другом, тобто мають майже однакову щільність, тому шейкер не потрібно. Втричі призначення - охолодження готового коктейлю.

Номер слайду 6

Мірний стаканчик (мірник або джіггер). У класичному американському виконанні представляє собою ємність конусоподібної форми з нержавіючої сталі об`ємом 40 мл з насічками всередині. Дозволяє додавати інгредієнти, дотримуючись пропорції рецепта з точністю до мілілітра.

Номер слайду 7

 Барна ложка. Потрібна для перемішування інгредієнтів в шейкері, але часто виконує кілька додаткових функцій. Зовнішнім виглядом схожа на звичайну чайну ложку, тільки з довгою ручкою (20-50 см), на зворотному кінці якої може бути «товкач», який замінює Мадлер, або вилочка для зручної роботи з лимоном, цедрою, фруктами і ягодами при оздобленні коктейлю

Номер слайду 8

Стрейнер (барне ситечко). Потрібен для відділення льоду. Працює за принципом кухонного сита, але має іншу форму. Це кругла пластина з нержавіючої сталі зі спіраллю (пружинкою) на краях.

Номер слайду 9

Мадлер. Потрібно якщо потрібно розім`яти один з інгредієнтів коктейля, наприклад, м`яту, яблуко або лимон. В основному Мадлера виготовляють з дерева, пластмаси і нержавіючої сталі. Класична довжина - 19 см.

Номер слайду 10

 Барний гейзер (дозатор) - спеціальний ковпачок на пляшки, який дозволяє наливати алкогольні напої та інші рідини рівномірним струменем, контролюючи швидкість. Широка частина гейзера дорівнює діаметру шийки пляшки, а від ширини носика залежить товщина струменя. Дозатори мають тонку трубочку і отвір для подачі повітря в пляшку, перекриваючи яке регулюють швидкість наливання.

Номер слайду 11

Штопор (нарзаннік, ніж сомельє). Являє собою пристрій для вилучення коркових і силіконових пробок. Від інших моделей штопоров відрізняється наявністю ножика для обрізання фольги на шийці пляшки і опорного коліна для швидкого вилучення пробки з мінімальними зусиллями.

Номер слайду 12

 Ніж для бару. Найчастіше використовується для подрібнення і нарізки фруктів, а також зняття цедри. Залежно від моделі та форми леза може виконувати інші функції. 

Номер слайду 13

 Сквізер. Дозволяє легко і швидко видавити сік з порізаних на дольки фруктів. Працює за принципом чеснокодавкі. Сквізери виготовляють з нержавіючої сталі і пластика, так як ці матеріали не бояться впливу кислоти в фруктах.

Номер слайду 14

Риммер. Пристосування для швидкого створення цукрового або сольового обідка на кромці келиха. Це контейнер з трьома відділеннями, в перший насипають сіль, друге - цукор, а третє заповнюють соком лимона або лайма. Спочатку бармен занурює келих в сік, а потім в сипучі речовини.

Номер слайду 15

Відерко, совок і щипці для льоду. Правильні відра для льоду (айс-Бакета) працюють як термос, в результаті кубики довше не тануть навіть якщо не знаходяться в холодильнику. Наповнювати келихи льодом за допомогою щипців або совком (вибір інструменту залежить від ступеня подрібнення льоду) дуже зручно.

Номер слайду 16

 Сифон для вершків (диспенсер, Крімер). Вважається професійним інструментом. Потрібен для швидкого наповнення келиха з коктейлем або чашки з кавою збитими вершками. Пригвинчений балончик з вуглекислим газом створює тиск в колбі з вершками. Досить натиснути на ручку дозатора, щоб отримати порцію вершків.

pptx
Додано
13 грудня 2022
Переглядів
265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку