Презентація "Особливості й тенденції сучасних технологій в освіті"

Про матеріал
Поняття інновація. Інноваційні методи. Порівняльна характеристика інноваційних методів навчання.Інноваційні технології навчання.Інструменти електронного навчання. Характеристика гібрідного навчання. Інструменти інноваційного розвитку освіти. Інструменти творення навчального контенту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості й тенденції сучасних технологій в освіті

Номер слайду 2

Уведення освітньої галузі “Технологія” передбачено Державним стандартом базової і повної середньої освіти, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 24 від 14 січня 2004 р.“Технологія” – це освітня галузь, в основі якої лежить предметно-перетворювальна діяльність людини в матеріальному світі, спрямована на створення навчального середовища, для розкриття й розвитку в учнів здібностей в особистісно-зорієнтованій сфері проектування та виготовлення виробів і ознайомлення в процесі роботи з різними матеріалами, інформацією й іншими ресурсами у відповідності до потреби творчої ідеї учнів

Номер слайду 3

Інновація – це процес упровадження якогось нововведення в практику. Педагогічна інновація – це процес створення, поширення й використання нових засобів для розв'язання тих педагогічних проблем, способи вирішення яких застаріли. Поняття інновація:

Номер слайду 4

Інноваційні методи це методи,  що передбачають зростання ролі учня в навчальному процесі, це можливість зворотного зв’язку вчителя з кожним учнем у процесі використання навчальних технологій та  ІКТ.- контекстне навчання, - імітаційне навчання, - проблемне навчання, - модульне повне засвоєння знань, - дистанційне навчання.

Номер слайду 5

Порівняльна характеристика інноваційних методів навчання

Номер слайду 6

Інноваційні технології навчання

Номер слайду 7

Інструменти електронного навчанняце організаційні та методичні елементи педагогічного процесу, які реалізуються завдяки сучасним інформаційним технологіяe-learning;  m-learning; u-learning;   f-learning; blended-learning,

Номер слайду 8

ЗМІШАНА МОДЕЛЬ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ХАРАКТЕРИСТИКИ ГІБРІДНОГО НАВЧАННЯ включає в себе і старі, і нові технології;націлене на існуючих клієнтів;намагається виконати роботу технології, яка існувала раніше;не приводить до істотного зниження рівня знань.

Номер слайду 11

Інструменти інноваційного розвитку освіти, які направленні на: Соціальні аспекти навчаннявикористовують потужності соціальних медіа задля допомоги учням у процесі навчання, а вчителям для взаємодії (Skype, Wikispaces)Безпосередньо навчаннядопоможуть вам зробити уроки захоплюючими, веселими і цікавими, а головне, більш ефективними (Animoto, )Планування уроку та інструментарійдопоможуть об'єднати тематично важливі уроки і створення дивовижних і незабутніх учнівських проектів (QR-коди, Quizlet)Корисні інструментидопоможуть залишатися на зв'язку, організовувати, а також нарощувати легкість побудови мультимедійних уроків і засобів навчання (Quizlet)

Номер слайду 12

Інструменти творення навчального контенту

Номер слайду 13

Інструменти творення навчального контенту

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Успіхів у запровадженні інновацій у навчанні і виховінні

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку