Презентація "Батьківщина лиш одна"

Про матеріал

Рідний край, Батьківщина! Які це прості і разом з тим прекрасні слова. Велика, священна любов до Батьківщини жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях. Презенація містить перелік цінностей за які треба любити свою Україну, бо вона у нас одна. Серед ни видатні люди України, традиційні свята та їжа. Ми - майбутнє України! То ж своїми знаннями, працею, здобутками примножуємо її культуру, своїми досягненнями славимо її. Ми є гідними своїх предків, любимо рідну землю, бережимо волю і незалежність України, поважаємо свій народ і свою мелодійну мову. Шануємо себе і свою гідність!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

В усьому світі кожен знає Батьківщина лиш одна!

Номер слайду 2

На білому світі є різні країни. Де ріки, ліси і лани... Та тільки одна на землі Україна,А ми її доньки й сини. Усюди є небо, і зорі скрізь сяють,І квіти усюди ростуть... Та тільки одну Батьківщину. Ми маєм –її Україною звуть!

Номер слайду 3

Україна – це щедра земля під волошковим небом, це задумливі степи, широкі поля, густі ліси та гірські вершини. Це сині озера й річки, калина край вікна і журавель у небі. Це рідний дім, дорога в школу, це рідна мова й пісня колискова, це мама й тато й вся родина. Це все наша Батьківщина, наша земля, наша Україна.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Україна – багатонаціональна країна Щоб зрозуміти Україну треба побачити її красу, відчути велич її історії, доторкнутись до її культури, звичаїв і традицій, познайомитись з її щедрими, трудолюбивими людьми, які люблять свою країну усім серцем. “Без традиції нема культури, без культури немає нації” (В’ячеслав Липинський )

Номер слайду 6

Україна - одна з найбільших держав Європи. За офіційною статистикою на 1 січня 2014 року в Україні проживає 45,5 мільйонів осіб. За цим показником Україна займає 29 місце у світі. Оскільки це велика країна, то живуть у ній люди різних національностей. Поряд з українцями на території України проживають представники понад 100 національностей.

Номер слайду 7

НАЙВІДОМІШІ УКРАЇНЦІ, які намагалися зробити нашу державу процвітаючою, вільною. Хмельницький Богдан Михайлович(гетьман)

Номер слайду 8

Леся Українка (поетеса, письменниця)Шевченко Тарас Григорович(поет, письменник, художник)

Номер слайду 9

Білокур Катерина Василівна(художниця)Ступка Богдан Сильвестрович(актор)

Номер слайду 10

Кличко Віталій Володимирович(боксер)Лижичко Руслана Степанівна(співачка)

Номер слайду 11

Відомі місця. України

Номер слайду 12

Львівський оперний театр. Золоті ворота у Києві

Номер слайду 13

Луцький замок. Успенський собор Києво-Печерської Лаври

Номер слайду 14

Пам'ятник засновникам Києва. Хрещатик. Майдан Незалежності

Номер слайду 15

НАРОДНІ СИМВОЛИ УКРАЇНИ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Ми - майбутнє України! То ж своїми знаннями, працею, здобутками примножуємо її культуру, своїми досягненнями славимо її. Ми є гідними своїх предків, любимо рідну землю, бережимо волю і незалежність України, поважаємо свій народ і свою мелодійну мову. Шануємо себе і свою гідність!

pptx
Додано
6 лютого 2018
Переглядів
2534
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку