Презентація «Бережи здоров’я з молоду»

Про матеріал
Здоров'я - це багатство, потрібно розширити уявлення учнів про здоров`я і здоровий спосіб життя, формувати свідоме і відповідальне відношення до свого здоров`я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Я не знаю більшої краси, ніж здоров`я. Г. Гейне

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Здоров'я - це багатство, Яке Господь нам дав, І треба, щоб з дитинства Його ти цінував. Здоров'я не придбаєш За гроші, пам'ятай. Його одне ти маєш, Про це не забувай.

Номер слайду 5

Фізична - індивідуальні особливості анатомічної будови тіла, - фізіологічні функцій організму в різних умовах спокою, руху, довкілля, - генетична спадщина, - рівень фізичного розвитку. - індивідуальні особливості психічних процесів; - особливості мислення, характеру, здібностей; - свідомість людини, її ментальність, життєва самоідентифікація, ставлення до сенсу життя, оцінка реалізації власних здібностей і можливостей у контексті власних ідеалів і світогляду пов`язана з економічними чинниками, стосунками індивіда із структурними одиницями соціуму - сім`єю, організаціями, з якими створюються соціальні зв`язки, праця, відпочинок, побут, соціальний захист, охорона здоров`я, безпека існування Фізична Психічна Духовна Соціальна

Номер слайду 6

Розрізняють здоров`я: Індивідуальне - особисте здоров`я людини. Залежить від самої людини, її світогляду, культури тощо.

Номер слайду 7

У природи є закон – щасливим буде тільки той, Хто здоров`я збереже. Треба лише вести здоровий спосіб життя...

Номер слайду 8

Номер слайду 9

“Фізична активність- ключовий компонент збереження здоровя, і нам треба прикласти всі зусилля, щоб не висиджувати або вилежувати свої хвороби, а самостійно їх попереджувати за допомогою приємної зарядки", - стверджує спеціаліст в області досліджування раку професор Кен Фокс Спортивні вправи дозволяють підтримувати загальний тонус організму і зменшувати безпеку розвитку серцево – судинних захворювань, а на думку вчених Бристольського Університету, навіть самий простий комплекс, розрахований на 15 хвилин, скорочує ризик захворювання раком шлунку, молочної залози, легень.

Номер слайду 10

Правильне харчування – твоє здоров`я Продукти харчування Енергія праці Енергія для забезпечення життєдіяльності

Номер слайду 11

Від харчування залежать: Ріст, вага Працездатність Настрій Захворюваність Продовжуваність життя На протязі 70 років життя людина в середньому вживає більше 50 т води, 2,5 т білків, 2 т жирів, 10 т вуглеводів, 0,2-0,3 т солі Гігієна харчування

Номер слайду 12

Загартовування - це система тренування, спрямована на пристосування організму до добових, сезонних, періодичних або раптових змін температури, освітлення, магнітного і електричного полів. Розрізняють пасивне і активне загартовування.

Номер слайду 13

Режим дня - це раціональний розподіл часу активної діяльності та відпочинку людини протягом дня. Дотримання режиму дня необхідне передусім для того, щоб зберегти і зміцнити здоров'я та забезпечити високу працездатність Основними елементами режиму дня є різні види розумової ї фізичної діяльності, відпочинок з максимальним перебуванням на свіжому повітрі, регулярне харчування, повноцінний сон та вільний час, що призначений для задоволення індивідуальних нахилів та інтересів.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Алкогольні напої – це напої, що містять алкоголь (етиловий спирт), воду та речовини, що надають йому запаху та смаку.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Середня тривалість життя людини після початку регулярного прийому наркотиків становить 7 років. Наркомани рідко доживають до 30-річного віку В Україні кількість наркозалежних, що перебували на диспансерному наркологічному обліку, становила 84 325 осіб , реальна цифра, за оцінками МВС, у 10–12 разів більше, і може скласти 600–800 тисяч Наркотиком вважається кожна речовина рослинного чи синтетичного походження, яка при введенні в організм може змінити одну чи декілька функцій та внаслідок багаторазового вживання призвести до психічної або фізичної залежності. Відчути дію наркотику і не втягнутись – НЕМОЖЛИВО. 26 червня Міжнародний день боротьби з наркоманією.

Номер слайду 19

А ТИ ЗРОБИВ СВІЙ ВИБІР?

Номер слайду 20

Ми за здоровий спосіб життя!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Черевко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Левчук Анатолий
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додав(-ла)
Бешлей Ірина
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
4101
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку