Презентація. Берилій - будова атома, сполуки, застосування

Про матеріал
Розробка демонстраційного матеріалу до уроків хімії та позакласних заходів у якій використано авторський вірш "Берилій" зі збірки "Сорок чотири елементи" (це сорок чотири вірші-оповідання, присвячені хімічним елементам, розміщеним у восьми групах головних підгрупах періодичної системи Д. І. Менделєєва). У віршованих рядках наводяться історичні відомості про відкриття, формування назви, вивчення властивостей простих і складних речовин створених даним елементом, його значення й застосування. Зміст твору відповідає сучасному науковому світогляду, несе науково достовірну інформацію, формує художньо-естетичний смак. Збірка призначена для широкого кола читачів: учнів 7-11 класів, учителів хімії, біології, екології, географії, історії, студентів та викладачів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕРИЛІЙХімічні елементи ДРУГОГО ПЕРІОДУ

Номер слайду 2

БЕРИЛІЙ

Номер слайду 3

Be9+40221 S22 S22 P01 S22 S2 БЕРИЛІЙПорядок заповнення

Номер слайду 4

БЕРИЛІЙПредставників берилу поважають: Смарагд, аквамарин, олександрит,За гарний колір і чудовий видЇх в золото та срібло оправляють.

Номер слайду 5

БЕРИЛІЙ Метал, що із берилу добувають,Легкий, а ще й твердий, немов граніт,Та школярі про нього мало знають,Лише згадають амфотерний гідроксид.

Номер слайду 6

БЕРИЛІЙ Берилій в сплавах – характерний індивід,Бо надає їм твердість, міць і силу,Та необачних він зведе в могилу,Сполук токсичних утворивши родовід. 

Номер слайду 7

У атомних реакторах берилій. Спроможний рух нейтронів відбивати,А в техніці рентгенівській він здатен. Рентгену промені крізь себе пропускати. БЕРИЛІЙ

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!Автор Хурса Ю. П. учитель хімії вищої категорії Полтавської гімназії №13, учитель-методист. Збірка поетичних творів «Сорок чотири елементи»

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
15 березня 2020
Переглядів
4620
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку