Презентація "Бесіда "Здоров'я та дозвілля"

Про матеріал
У презентації йдеться мова про зв'язок здоров'я та дозвілля, а також про дозвілля в інтернеті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бесіда «Здоров’я та дозвілля»Підготувала вихователь Щастинського відділення ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка»Дущенко Галина Станіславівна

Номер слайду 2

Мета:розвивати навички організації культурного дозвілля;формувати поняття корисне та шкідливе дозвілля;виховувати почуття міри, запобігати негативному впливу інтернету щодо власного здоров’я.

Номер слайду 3

Корисне дозвілля – запорука успіху!

Номер слайду 4

Зв’язок здоров’я та дозвілля. Що є найбільшою цінністю у житті людини? Це здоров’я!Щоб бути здоровим треба з користю проводити своє дозвілля. Чи можна провести дозвілля з користю для здоровья? Так, не тільки можна, а й потрібно!Як сказав відомий британський філософ Бертран Расселл«Уміти правильно відпочивати — вища щабель цивілізованості».Є гарне прислів’я про дозвілля:  Умієш працювати - умій і відпочивати.

Номер слайду 5

Корисне дозвілля

Номер слайду 6

Активний відпочинок

Номер слайду 7

Спорт – це дозвілля, але все має бути в міру

Номер слайду 8

Дозвілля в інтернетіСпочатку інтернет викликав у нас асоціації з криницею знань, де наші нащадки могли б знайти величезну кількість інформації. Потім ми стали сприймати інтернет як всесвітню бібліотеку: діти почали більше читати, а це чудово. Люди стали розвиватися усебічно і знаходили в інтернеті відповіді на практично усі свої питання. Також останніми роками інтернет став об’єднувати людей з абсолютно різних куточків світу: з’явився Skype, Viber та різні соціальні мережі, де ми могли спілкуватися з друзями та знайомими.

Номер слайду 9

Корисне інтернет-дозвілля. Величезний інформаційний ресурс. Тут вже ваші проблеми, як ви використовуєте цю можливість. Шлях позбавлення від самотності (чати, соціальні мережі, співтовариства). Підтримка стосунків на відстані, адже усім нам відома ситуація, коли кращий друг від’їжджає кудись, і це практично завжди означає кінець стосунків. Проте інтернет зробив процес набагато простіше. Можливість заробити гроші в інтернеті. Зміцнення самооцінки. Можливість освоїти іноземні мови самостійно.

Номер слайду 10

Шкідливість інтернет-дозвілля. Але ці плюси інтернету з часом почали пропадати. З’явилися ігри, пабліки та інші розважальні ресурси, які ніяк не сприяли розвитку дітей. Сучасні дослідження говорять про те, що люди, що сидять в інтернеті цілодобово, зовсім не отримують з нього корисної інформації – в основному вони просто витрачають свій час. Також люди все більше і більше викачують з інтернету музику, програми і фільми. Діти практично не бувають на свіжому повітрі і скрізь ходять з телефонами, планшетами, ноутбуками. Кожен безкоштовний Wi-fi в торгових центрах, забігайлівках або в гостях стає для дітей щастям, і не тому, що можна упізнати щось корисне і цікаве, а тому, що тепер можна зайнятися своїми звичними справами, замінюючи реальне спілкування з людьми на віртуальне, інтерактивне.Інтернет, як не дивно, може привести навіть до ожиріння, адже їсти діти продовжують, а рухатися – ні. Усі ці чинники потім впливають на особисте життя дитини, “заганяючи її в кут”. Виникають проблеми із спілкуванням, особливо коли це стосується родичів або більш старших людей: мова в інтернеті стала занадто примітивно і діти розучилися будувати речення правильно.

Номер слайду 11

Відпочивайте з користю та будьте здорові!

pptx
Додав(-ла)
Дущенко Галина
Додано
31 травня 2021
Переглядів
1929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку