Презентація "Безпечна дорога додому"

Про матеріал
Дана презентація створеня з метою повчальною, пізнавалюною і виховною. Учні більше зосереджуюють увагу на дорожні знаки, правила дорожнього руху та грають в дидактичні ігри цього напрямку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕЗПЕЧНА ДОРОГА ДОДОМУПОДОРОЖ В КРАЇНУ БЕЗПЕКИ

Номер слайду 2

ВПРАВА «СВІТЛОФОР»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1. СТАНЦІЯ «БЕЗПЕЧНА»

Номер слайду 6

АНАЛІЗ СИТУАЦІЙ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Не дракончик він , не джин ,Має він три світлих ока ,Але дивиться одним ,Два завжди відпочивають ,А одне ніяк не спить . Кольори всі різні мають ,Кожне полум’ям горить ,То червоне , то зелене ,Жовте сонечком блищить.

Номер слайду 11

Гра «Сигнал»Якщо горить жовтий або червоний сигнал, йти не мож­на, навіть якщо на дорозі немає машин ?Пішоходи можуть переходити дорогу лише по пішохід­них переходах ?Перш ніж зійти з тротуару на проїжджу частину з дво­бічним рухом, необхідно оглянути проїжджу частину, упевнившись у повній безпеці початку руху Пішоходи повинні очікувати автобус, тролейбус, трам­вай, автомобіль таксі на посадкових майданчиках

Номер слайду 12

Гра «Сигнал»На трамвайних зупинках, не обладнаних посадковими майданчиками, починати перехід проїжджої частини дороги дозволяється до повної зупинки трамвая? Рухатися на велосипеді по дорозі дозволяється з 12 ро­ків? Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза пе­рехрестям, велосипедист повинен пропустити інші транспортні засоби, що рухаються по дорозі ?Велосипедист може перевозити двох пасажирів ?

Номер слайду 13

Гра «Сигнал»Під час руху велосипедист може триматися за інший транспортний засіб ?Дозволяється перевозити дітей, які не досягли 12-літнього віку, на передньому сидінні легкового автомобі­ля у спеціальному дитячому сидінні? Найнебезпечніше для пасажира місце у салоні лег­кового автомобіля - переднє сидіння поруч із водієм? Під час переходу проїжджої частини або руху по ній пішоходи повинні бути уважними ?

Номер слайду 14

2. СТАНЦІЯ «РУХЛИВА»

Номер слайду 15

Діти запрошую вас у цікаву подорож. Для того, щоб вирушити в подорож, нам необхідно обрати транспорт. Називайте, хто на якому транспорті буде подорожувати?Що необхідно нам знати, вирушаючи у дорогу! А навіщо нам знати ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ? Рушаймо!- По автомобілях! Плавно, спокійно, але надійно закриваємо двері! Обов’язково, пристебаємо ремінь безпеки! Оглядаємось навколо! Заводимо мотор! Натискаємо на газ! Поїхали!

Номер слайду 16

1. СТАНЦІЯ «РУХЛИВА»Історія про шлях до школи Данилко взяв ранець і вирушив до школи. Всі люди йшли по тротуару, він теж. Пішоходи зупинилися, підійшовши до проїжджої частини. На невеликій відстані, повільно рухалася вантажівка і Данилко вирішив, що встигне перебігти. - Діти, а про що ви попереджаєте, Данилка? Рухаючись далі Данилко вирішив читати назви на всіх вивісках, які йому зустрінуться. Та йому не дуже це вдавалося, бо він весь час на когось або на щось натикався. - Чому так відбувалося? Часу до початку уроків залишалось мало і Данилко вирішив поспішати. А попереду ще одна дорога. Хлопець стрімко направився до пішохідного переходу. Світлофор привітно всім моргав своїм червоним оком. Данилко оглянув дорогу – машин не було видно. Побіжу, – вирішив хлопець. - А зараз, що неправильно робив Данилко? А ось і школа!

Номер слайду 17

3. СТАНЦІЯ «ІНФОРМАЦІЙНА»

Номер слайду 18

Інформаційне повідомлення «Чи знаєш ти?» Повідомляє про чинники, через які діти найчастішепотрапляють у ДТП. Причини ДТП З боку пішоходів:порушення правил переходу доріг: - перехід у невстановлених місцях; - неправильне користування переходами; - перехід дороги на близькій відстані від транспорту; - проведення рухливих ігор поряд з транспортним потоком; - рух по проїжджій частині; неправильна посадка й висадка пасажирів з транспорту; - неправильний обхід транспорту; - нестійке взуття.

Номер слайду 19

Інформаційне повідомлення «Чи знаєш ти?» Повідомляє про чинники, через які діти найчастішепотрапляють у ДТП. Причини ДТП З боку водія• порушення правил дорожнього руху (у т. ч. водіння в стані алкогольного сп’яніння, хуліганство); • відмова гальмівної системи; • втома; • малий досвід; • розмови з пасажирами тощо.

Номер слайду 20

4. СТАНЦІЯ «СИТУАТИВНА»

Номер слайду 21

На свій день народження Денис отримав від батьків довгоочікуваний подарунок – мотоцикл. Хлопцеві здалося, що керувати ним дуже легко, і наступного дня він запропонував своїй однокласниці покататися. Дівчина відмовилася. Чи правильно вона вчинила? Сталося це вранці, якраз у годину «пік», коли багато людей вирушають у своїх справах: діти - в школу, а дорослі – на роботу. Хлопчик дуже поспішав, щоб не запізнитися на урок. Вистрибнув із автобуса, глянув ліворуч – і мерщій через дорогу. Але не помітив, що з-за рогу будинку виїхав легковий автомобіль. Водій побачив хлопчика, коли зупинити машину вчасно було вже не можливо. Заскрипіли гальма, та машина продовжувала рух. Водій спробував взяти ліворуч, але там – зустрічний потік транспорту… З важкими травмами хлопчика забрала «швидка». Хто винен у цій ситуації? Як потрібно обходити транспортні засоби? Дівчинці при поверненні зі школи додому, необхідно перейти дорогу. Побачивши знак «Діти», вона впевнено закрокувала через проїзну частину. Чи правильно зробила дівчинка? Якщо ні, то чому?  

Номер слайду 22

5. СТАНЦІЯ «ФІЗКУЛЬТУРНА»

Номер слайду 23

«Пішохідний перехід» (крокують на місці),• «Рух пішоходів заборонено» (стоять на місці),• «Залізничний переїзд із шлагбаумом» (гудуть «ту-ту»),• «Слизька дорога» (гойдаються з ноги на ногу),• «Підземний перехід» (крокують на місці навприсядки).

Номер слайду 24

6. СТАНЦІЯ «ЗАГАДКОВА»

Номер слайду 25

Кінь залізний, гумою підкований. Яка тварина втекла із зоопарку, щоб лежати серед дороги?

Номер слайду 26

Які острівці розташовані не на воді, а на суходолі? Підморгне зеленим оком - ми йдемо, підморгне червоним оком — стоїмо. Мій рогатий кінь двоногий Добре знає всі дороги. Як захочу - він стоїть,А скажу - то побіжить.

Номер слайду 27

7. СТАНЦІЯ «КРОСВОРДНА»

Номер слайду 28

Дорожній знак, який попереджує про обов'язкову зупинку. Людина, яка керує автотранспортом. Що встановлюють перед переїздом через залізничну колію? Частина дороги, призначена для руху пішоходів. Місце, де перехрещуються дороги і вулиці. Який чудовий гарний дім,І вікна світяться у нім. Взуття із гуми носить вінІ головне, він п'є бензин7. Ділянка проїжджої частини, призначена для руху пішоходів через дорогу.

Номер слайду 29

 1 С Т О П 2 ВО Д І Й     3 ШЛ А Г Б А У  М  4 Т Р О Т У А Р   5 П Е Р Е Х Р Е С Т Я 6 А В Т О М О Б І Л Ь   7 П Е Р Е Х І Д  

Номер слайду 30

8. СТАНЦІЯ «ЮНИХ ІНСПЕКТОРІВ ДОРОЖНЬОГО РУХУ»

Номер слайду 31

Де повинні ходити пішоходи? Що таке перехрестя? Що таке пішохідний перехід? Де пішоходи можуть переходити вулицю? Як позначають пішохідні переходи на вулицях міста?

Номер слайду 32

6. Які сигнали має світлофор? 7. Що означає червоний сигнал світлофора? 8. Що означає жовтий сигнал? 9. Що означає зелений сигнал світлофора? 10. Де можна кататися на велосипеді?

Номер слайду 33

11. Чому не можна кататися на велосипеді по тротуару га проїжджій частині?12. Чому не можна виходити на вулицю та гратися на дорозі? 13. Чому не можна визирати з вікна чи висовувати руки, коли їдете в автобус, тролейбусі або трамваї? 14. Що робить регулювальник?

Номер слайду 34

9. СТАНЦІЯ «ВСЕЗНАЙКА»

Номер слайду 35

Назвіть одним словом. Прилад, що вказує на відстань, яку проїхав автомобіль. ЛІЧИЛЬНИК

Номер слайду 36

Місце знаходження водія в автомобілі. КАБІНА

Номер слайду 37

Рідина, яку застосовують для роботи двигуна. БЕНЗИН

Номер слайду 38

Частина дороги, призначена для руху пішоходів. ТРОТУАР

Номер слайду 39

Основний механізм автомобіля. ДВИГУН

Номер слайду 40

Гра «Дозволено-недозволено»

Номер слайду 41

І проспекти, і бульвари —Всі шумливі в наші дні,Ти проходь по тротуару. Лиш по правій стороні!Пустувати тут, де люди, — ...

Номер слайду 42

Стань взірцевим пішоходом!Це — ...

Номер слайду 43

Як заходиш до трамвая,Краще уперед пройди,Не крутись, це заважає,Стій спокійно чи сиди,їхать "зайцем" — знають всіЦе — ...

Номер слайду 44

А бабусі дати місце —Це — ...

Номер слайду 45

Якщо ти гуляєш десь там,Бігаючи, не забудь: Переходиш перехрестя —Особливо пильним будь. Йти, коли червоне світло, —

Номер слайду 46

На зелене навіть дітям. Йти ...

Номер слайду 47

ПРОСТІ ПРАВИЛА, ЯКІ ВРЯТУЮТЬ ЖИТТЯ!Якщо біля тротуару стоять машини, не виходимо з-за них, відходимо далі, щоб було видно дорогу. Автомобіль що рухається, пропускаємо та переконуємося, що за ним не їде інший. Перед переходом вулиці, призупиняємося, навіть якщо на ній не видно машин. Дивимося в той бік, звідки рухаються транспортні засоби, і вже потім переходимо її. Вулицю з інтенсивним рухом переходимо в місцях визначеними пішохідними переходами. Перехрестя, що регулюється світлофором, переходимо на зелений сигнал. Перед тим, як переходити дорогу, слід упевнитися, що на шляху немає машин, які повертають на зелене світло світлофора.

Номер слайду 48

БЕЗПЕЧНА ДОРОГА ДОДОМУДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рибакіна Анастасія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Драган Олена
Пов’язані теми
Людина і світ, Презентації
Інкл
Додано
14 жовтня 2023
Переглядів
826
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку