Презентація до уроку доброти "Наші улюблені друзі"

Про матеріал
Мета уроку: формувати у дітей гуманне ставлення до тварин та навички правильного ставлення та поводження з ними; розвивати пізнавальний інтерес дітей до живої природи та вміння аналізувати, спостерігати, робити висновки;закріплювати поняття про те, що тварини вимагають до себе дбайливого та доброго ставлення; сприяти налагодженню доброзичливості, сердечності, взаєморозуміння та взаємоповаги; виховувати любов і чуйність до тварин, відповідальність за їх життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК ДОБРОТИНАШІ УЛЮБЛЕНІ ДРУЗІ

Номер слайду 2

КРОСВОРД 1. Чим годують немовлят. 2. Щоб прибрати за своєю тваринкою під час прогулянки, господар повинен мати спеціальний…….? 3. Твердий смаколик для песика. 4. Річ, яка забезпечує безпеку улюбленця на вулиці. 5. Найкращий друг людини. 6. Домашній пухнастик, який має дуже довгі вуса.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Кошеня за пазухою» — Яку живу таємницю приховувала Зіна?— Яким ви уявляєте Зінине кошенятко?— Про яку вдачу героїв оповідання свідчить цей випадок?

Номер слайду 6

«Миколка, Вітя і цуцик» — Як піклувався про собачку Вітя?— Кого ж обрав цуцик своїм господарем?— Чому, на вашу думку, він так учинив?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

УНІКАЛЬНІ ФАКТИ Найгладшу кішку, вага якої 21,3 кг, звали Хімм’ї. Мешкала вона в Австралії. Найменшим котиком є гімалайсько-перський кіт Тінкер-Той, мешканець штату Іллінойс, США. Завдовжки він 19 см, а заввишки 7 см — справжня крихітка. Довгожителькою поміж котів є 34-річна смугаста кішка на ім’я Ма, мешканка Сент-Джорж Моор, що у Великій Британії. Найбагатодітнішою мамою є кішка Дасті із Ботема, США. Вона народила 420 кошенят!

Номер слайду 9

СЛОВНИЧОК КОШАЧОЇ МОВИКіт треться об ногу — просить ласки, виказує свою любов і відданість. Вуха розташовані вертикально — цікавість. Притиснуті до голови вуха — підготовка до нападу. Шипіння — готується до оборони, повідомляє про ворога.

Номер слайду 10

Голосно шкребе кігтями — хоче привернути до себе увагу. Вигнута спина — роздратування, залякування противника; готовність до оборони. Піднятий вертикально хвіст — задоволення.

Номер слайду 11

ГРА «МРІЇ ПУХНАСТИКІВ» «Якби я була котиком, я б хотіла, щоб мене брали на ручки і гладили мені животик…» або «Якби я був песиком, то я б хотів, щоб зі мною якнайдовше гуляли зранку та ввечері…»

Номер слайду 12

Якщо ви вирішили завести собі маленького пухнастого товариша, то не забувайте того, що ви відповідаєте за нього. Піклуйтеся про нього, оберігайте. Нехай ваші хатні улюбленці приносять вам лише радість. Хай вони зростають у вас добрими, розумними та відданими — справжніми друзями! 

Номер слайду 13

Ніколи не кидайте своїх пухнастих друзів та пам’ятайте: ми завжди відповідаємо за тих, кого приручили. Вуличні тварини – не вороги!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

КОТИКИ ТА ПЕСИКИ ШУКАЮТЬ НОВИХ ГОСПОДАРІВ ПУШОК

Номер слайду 16

КОТИКИ ТА ПЕСИКИ ШУКАЮТЬ НОВИХ ГОСПОДАРІВ АЛІСА

Номер слайду 17

КОТИКИ ТА ПЕСИКИ ШУКАЮТЬ НОВИХ ГОСПОДАРІВ ЧОРНИШ

Номер слайду 18

КОТИКИ ТА ПЕСИКИ ШУКАЮТЬ НОВИХ ГОСПОДАРІВ БЛЕКІ ОРІОН

Номер слайду 19

КОТИКИ ТА ПЕСИКИ ШУКАЮТЬ НОВИХ ГОСПОДАРІВ ІНВА РАФ МІККІ

Номер слайду 20

«Друзі, такі пухнастики справжній ексклюзив. Їхня мрія - знайти «свою людину» і зробити її щасливішою. Закохайтесь у когось з цих милих кудлатиків і назавжди вірний друг вам гарантований!»

Номер слайду 21

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Людина і світ, Презентації
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
131
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку