Презентація "Безпечна дорога додому"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати для проведення Єдиного національного уроку «Безпечна дорога додому» або на класних годинах з схожою тематикою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

17 листопада 2023 року єдиний національний урок «Безпечна дорога додому»

Номер слайду 2

Найчастішими причинами дорожньо-транспортних пригод, що сталися з вини водіїв, є: перевищення швидкості; недотримання дистанції; недотримання черговості проїзду; неуважність; нетверезий стан. У свою чергу, пішоходи також можуть спричинити ДТП. Основні причини ДТП з вини пішоходів такі: перехід у невстановленому місці, ходьба уздовж проїжджої частини, перехід дороги перед транспортними засобами, які починають рухатись, і перехід дороги в нетверезому стані. Які причини виникнення ДТП є найпоширенішими? Які найчастіші причини дорожньо-транспортних пригод?Установлено, що найпоширенішою причиною смертності та травматизму у світі є дорожньо-транспортні пригоди. Це стосується і України. За статистикою, приблизно три чверті всіх ДТП з участю дітей відбуваються як результат їх непродуманих дій. Найчастіше трапляються: Перехід через дорогу в недозволеному місці – 35-40%. Несподіваний вихід із-за транспорту, що стоїть або рухається. – 25-30%. Недотримання сигналів світлофора – 10-15%. Гра на дорозі або рух по ній при наявності тротуару – 5-10%.

Номер слайду 3

Запам’ятай! Пішоходам заборонено:виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе й інших учасників руху;раптово виходити на проїзну частину, зокрема й на пішохідний перехід, адже автомобіль не може зупинитися миттєво;допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід маленьких дітей на проїзну частину;переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири й більше смуг для руху в обох напрямках;затримуватися і зупинятися на проїзній частині;рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки й відпочинку;переходити дорогу на червоний сигнал світлофора. Завжди пам’ятай: зупинити автомобіль миттєво не можна! Від початку екстреного гальмування водієм до місця зупинки транспортного засобу існує певна відстань. Її називають гальмовим шляхом.

Номер слайду 4

Продовжить фразу: «Я впевнений/впевнена, що зі мною на дорозі нічого не трапиться тому, що я ….»

Номер слайду 5

Перегляд відеоматеріалів. ПРО ДОРОЖНІ ЗНАКИ ТА ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ ДІТЕЙ НА ДОРОЗІ, – ПАТРУЛЬНА ПОЛІЦІЯ УКРАЇНИМультфільм про небезпеку використання мобільного телефону всіма учасниками дорожнього руху. Правила виклику екстреної медичної допомоги

Номер слайду 6

Анаграма «Знай правила дорожнього руху»

Номер слайду 7

На вокзал Марійка і Сашко могли добратися автобусом, або трамваєм. «Давай повторимо правила, - запропонувала Марійка, - ти вивчи, як правильно себе поводити вийшовши з автобуса, а я – з трамвая». «Навіщо ще мені повторювати, - відповів Сашко, - яка різниця, автобусом ми їхатимемо, чи трамваєм, правила однакові!»Завдання: 1. Чи правий Сашко? 2. Уявіть собі ситуацію, якщо діти їхатимуть трамваєм. Яка небезпека чекає на них, якщо ви не зможете переконати Сашка?

Номер слайду 8

1236457

Номер слайду 9

Вгадай знак

pptx
Додано
12 грудня 2023
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку