Презентація "Безпечне освітнє середовище"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про напрямки діяльності щодо створення безпечного освітнього середовища
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕЗПЕЧНЕ ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

Номер слайду 2

Безпечне освітнє середовище – це стан освітнього середовища, в якому: наявні безпечні умови навчання та праці, комфортна міжособистісна взаємодія, що сприяє емоційному благополуччю учнів, педагогів і батьків, відсутні будь-які прояви насильства та є достатні ресурси для їх запобігання, а також дотримано прав і норм фізичної, психологічної, інформаційної та соціальної безпеки кожного учасника навчально-виховного процесу

Номер слайду 3

Освітнє середовище — це:► характеристика життя всередині освітнього закладу;► система впливів і умов формування особистості;► система можливостей для розвитку особистості у соціальному та просторово-предметному оточенні.

Номер слайду 4

Приміщення і територія закладу освіти повинні бути безпечними та комфортними для навчання та праці.https://youtu.be/Gw. Nvjy. N_YWU

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Які є принципи безпечного освітнього середовища?Принцип домінування життя людини як головної цінності, що визначає модель мінімальної (необхідної) безпеки, максимально усуває ризики, що загрожують життю як дітей, так і дорослих. Принцип регіональної специфіки передбачає під час організації системи безпеки освітнього середовища школи облік небезпек і можливих надзвичайних ситуацій конкретного регіону (міста, області, району). Принцип комплексності оцінки небезпек (ризиків), що задає методику оцінки різних педагогічних (освітніх) ризиків (зовнішніх і внутрішніх) на основі комплексного, системно-синергетичного підходів. Принцип міні-макса, що визначає досягнення максимального ефекту безпеки при наявності мінімуму ресурсного забезпечення. Принцип максимальної ефективності управління системою заходів і створених педагогічних умов, спрямованих на забезпечення максимальної безпеки освітнього середовища і школи, як соціального інституту в цілому.

Номер слайду 8

Кодекс Безпечного Освітнього Середовища (КБОС) документ закладу освіти, який регулює діяльність закладу, пов’язану з порушеннями прав особистості на безпеку, а також питання її підтримки і втручання в ситуації загрози життю, здоров’ю та благополуччю.

Номер слайду 9

Основні завдання кодексу безпечного освітнього середовища: ►виявити чинники, що перешкоджають безпеці учасників освітнього процесу;►відпрацювати систему узгоджених поглядів і уявлень учнів, педагогів, психологів, батьків на освітнє середовище школи;►обґрунтувати умови організації безпечного освітнього середовища та вимоги (критерії) до його ефективної організації для кожного учасника освітнього процесу;►скласти мінімальну та доступну програму навчання для учнів, педагогів, батьків;►сформулювати конкретні рекомендації учням, педагогічним працівникам, адміністрації школи, батькам щодо організації безпечного середовищав закладі.

Номер слайду 10

До психотравмуючих ситуацій у навчальному процесі освітнього закладу можна віднести: конфлікти у стосунках вчитель – учень, учень–учень, учень – батьки тощо;проблема адаптації в освітньому середовищі;атмосфера конкуренції між однолітками;надмірна вимогливість педагогів тощо.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Росоха Юлія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
20 лютого 2022
Переглядів
6672
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку