Презентація "Безпека дітей в Інтернеті"

Про матеріал

ЯКЩО ВАШІЙ ДИТИНІ ВІД 6 ДО 10 РОКІВ

Найважливішою потребою вашої дитини є спілкування, адже саме так вона набуває до­свід співпраці, взаєморозуміння і формує повагу до інших людей, формується її особистість. Діти цього віку намагаються виявляти самостійність і розширю­вати знання про оточуючий світ. Також зберігається висока потреба русі, в зов­нішніх враженнях, провідними видами діяльності є навчання і гра.

Саме тому діти дуже люблять грати, зокрема, в комп'ютерні ігри.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютер і розвиток сучасної дитини24. 01. 2011

Номер слайду 2

Якщо дитині від 6 до 10 років. Найважливішою потребою дитини є спілкування, адже саме так вона набуває досвід співпраці, взаєморозуміння, формує повагу до інших людей, формується особистість дитини. Діти цього віку намагаються виявляти самостійність і розширювати знання про оточуючий світ. Зберігається висока потреба в русі, в зовнішніх враженнях. Провідними видами діяльності є навчання і гра. Саме тому діти дуже люблять грати, зокрема, в комп'ютерні ігри.

Номер слайду 3

Основні жанри комп’ютерних ігор. Аркадні ігри. Адвентюрні (пригодницькі) ігри. Рольові ігри. Спортивні ігри. Стратегічні ігриІгри-імітатори. Логічні ігри. Традиційні ігри

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ПСИХОЛОГІЧНІ СИМПТОМИ:ейфорія під час роботи за комп'ютером; неможливість зупинитися;постійне збільшення кількості часу перебування за комп’ютером, в Інтернеті;зневага родиною і друзями;відчуття тревоги, роздратованості в періоди перебування поза комп’ютерною грою;брехня про свою діяльність своїм близьким;проблеми з навчанням.

Номер слайду 6

ФІЗИЧНІ СИМПТОМИ:біль в області зап'ястя через тривалу перенапругу м'язів; сухість в очах; головний біль; біль у спині; нерегулярне харчування; зневага особистою гігієною;порушення сну.

Номер слайду 7

ЯК ЗАХИСТИТИ ДИТИНУ?Не встановлюйте комп'ютер у кімнаті дитини. Нормуйте час перебування дитини за комп'ютером. Використовуйте програмне забезпечення, що відключає ПК після закінчення визначеного часу (Time-Scout). Уважно спостерігайте за тим, чим займається ваша дитина і слідкуйте за іграми, в які вона грає. Пропонуйте їй цікаві навчальні та розвиваючі ігри. У дитини мають бути альтернативні інтереси та обов'язки : відвідання кружка за інтересами або спортивної секції; прибирання своєї кімнати; догляд за тваринами чи домашніми рослинами; допомога молодшим у виконанні домашніх завдань.

Номер слайду 8

Неперервне перебування за ПК для дітей:1-2 клас 3-5 клас 6-7 клас 8-10 клас- 10 хв. - 15 хв. - 20 хв. - 30 хв.

Номер слайду 9

"Інтернет – це така ж реалія нашого життя, як телефон або телевізор. Далеко не всі українські батьки усвідомлюють, наскільки важливу роль відіграє Інтернет в житті їхніх дітей. Варто прийти до розуміння, що батьки несуть відповідальність за поведінку своїх дітей в Інтернеті "

Номер слайду 10

Пам'ятайте!!!Надмірне спілкування у мережі Інтернет може спричинити кібер комунікативну залежність, а захоплення комп'ютерними іграми - перерости в ігроманію.

Номер слайду 11

Для чого потрібен комп’ютер? для роботи, для навчання, для спілкування для ігор. А, можливо, для того, щоб спрямувати інтереси дитини з небезпеки вулиці в «безпечний» кіберпростір?

Номер слайду 12

Інтернет - загрози для дітейонлайн - насилля;шахрайство;порнографія;отримання особистої інформації з метою злочинного використання.

Номер слайду 13

Актуально76% батьків не знають, які сайти відвідують їхні діти. А ви знаєте?

Номер слайду 14

Для безпечного Інтернету. Виявляйте зацікавленість до віртуального життя вашої дитини. Користуйтесь програмами батьківського контролю. Застосовуйте засоби блокування небажаного контенту. Створіть список Вибраного з адресами перевірених сайтів. Навчіть дитину правилам конфіденційності та поведінки в мережі. Заходьте в Інтернет разом з дитиною та навчайте її безпеки в Мережі. Використовуйте пошукові сервіси, призначені для дітей. Розкажіть дитині про ризики, які вона може зустріти в Інтернеті. Привчайте дитину ділитися з вами враженнями про відвідання Інтернету. Хваліть дитину, якщо вона вчиняє правильно, а якщо помилилася - спокійно поясніть, що потрібно робити і як себе поводити.

Номер слайду 15

Цікаві цифри78% українських дітей старше 6 років користуються Інтернетом; 24% батьків не знають про те, що їхні діти виходять в Інтернет через мобільні телефони; 9% батьків не підозрюють, що їхні діти виходять в Інтернет через мобільні телефони батьків; 8% батьків не знають,що діти відвідують Інтернет-клуб; 27% дітей зізналися, що в Інтернеті з ними контакту-вали незнайомці, 30% з них пішли на контакт; 28% висилали фото віртуальним знайомим; 7% ділилися в Інтернеті інформацією про сім'ю.

Номер слайду 16

Проблем можна уникнути якщо:в родині присутня атмосфера дружелюбності, спокою, комфорту та довіри ; у дитини різнобічні інтереси та інтереси; дитина вміє налагоджувати позитивні стосунки з оточуючими; дитина вміє ставити перед собою хоча б найменші цілі.

Номер слайду 17

http://www.onlandia.org.ua

Номер слайду 18

Дякую за увагу !

pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
1121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку