Презентація "Безпека дитини"

Про матеріал
Вчити дітей бути обережними під час спілкування з незнайомцями; привчати критично оцінювати намагання незнайомих осіб вступити в контакт, якими б привабливими вони не здавалися;навчити дітей правил поведінки вдома – коли один. Вчити дотримуватись обачної поведінки в побуті, безпечної поведінки серед предметів побуту (ріжучі, колючі предмети, миючі засоби, лікарські препарати); вибирати безпечне місце для ігор (небезпека відкритих вікон та балконів). Дати знання дітям про те, що потрібно робити, якщо хтось із по сторонніх намагається проникнути в житло. Формувати навички спілкування з незнайомими людьми за відсутності дорослих. Закріплювати знання, вміння та навички, сформовані переконання, які потрібні кожній людині для збереження життя та здоров’я. Закріпити в пам’яті номери телефонів екстрених служб «102», «103». Виховувати впевненість у поведінці, обачність,уважність та пильність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека дитини. Обережно незнайомець

Номер слайду 2

Нікуди не ходи з незнайомими дорослими та не сідай до них в машину

Номер слайду 3

Не погоджуйся ні на які пропозиції дорослих. Навіть знятися в кіно. Не бери цукерки.

Номер слайду 4

Не пускайте дядька в дім, якщо дядько н. Е знайом! І не відкривайте тітці, Якщо мама на роботі.І злочинець, хитрий дуже, Або навіть скаже він, Що прийшов до вас ... (Сусід) Він покаже вам пакет А під ним .... (Пістолет).

Номер слайду 5

Або він надів халат, А під ним штук п'ять ... (Гранат)В житті всяке буває з тим, хто двері ... (Відкриває). Щоб тебе не обікрали, не схопили та не вкрали, Незнайомцям ти не вір, Закривай міцніше ... (двері!)

Номер слайду 6

Якщо незнайомі дорослі намагаються тебе відвести силою, чини опір, кричи, клич на допомогу

Номер слайду 7

На верхніх поверхах живеш, То користуйся ліфтом теж І їдь спокійно залюбки - Сусіди поруч чи батьки. Лише того не забувай: У ліфт з чужими не сідай! Образить можуть, налякати, Тож доведеться постраждати. Ти застереження прийми - І з незнайомими людьми Не йди до ліфта! Пам’ятай: Це - небезпечно!Так і знай!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Ніколи не гуляй на вулиці з настанням темряви

Номер слайду 10

Ніколи не віддавай нікому ключі від своєї квартири

Номер слайду 11

Коли вдома ти один Й чуєш в дверях передзвін, Глянь у вічко, щоб дізнатись, Як чужий - не відчиняти!Вічка як нема, тоді:„Хто там?” - запитай завжди. Якщо будуть там мовчати,То й не треба відчиняти!Влізти спробують вони У 102 мерщій дзвони!

Номер слайду 12

Обережно незнайомціКому можна відкрити двері, якщо ти вдома один?1) поліції2) слюсарю 3) листоноші 4) мамі і татові

Номер слайду 13

У якому випадку можна піти з незнайомою людиною?якщо він попросить показати дорогу2) якщо він запрошує покататися3) ні в якому разі

Номер слайду 14

Що можна приймати від незнайомих людей?1) цукерки2) іграшки 3) нічого

Номер слайду 15

Що робити, якщо незнайомець намагається відкрити двері?1) зателефонувати по 102 і голосно кликати на допомогу 2) приготувати предмет для удару 3) поставити у двері щось важке

Номер слайду 16

Що робити, якщо тебе намагаються відвести силою? 1) плакати2) голосно кричати, привертаючи увагу3) вступити в бійку

Номер слайду 17

Герої яких творів не знали правил спілкування з незнайомцями?1.«Червона шапочка»2) «Колобок»3) «Снігова королева»

Номер слайду 18

Гра «Що буде якщо?»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

НАЙДи. РІЗНИЦю

Номер слайду 21

1. ссылка на источник : https://apriori-nauka.ru/uk/simulyakry/besedy-vstrecha-s-neznakomcami-v-podgotovitelnoi-gruppe-konspekt.html2. http://www.myshared.ru/slide/267869/3. https://kopilkaurokov. Використані джерела4.http://tuttsy.ru/odevalka24.html5.http://sovetskiymultik.at.ua/photo/multiki_na_bukvu_d/ded_moroz_i_leto/prodavec_morozhenogo/274-0-55256.http://900igr.net/kartinki/chelovek/Professii-5.files/040-Bukhgalter.html. Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Набока Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 жовтня 2023
Переглядів
586
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку