Презентація "Безпека дитини в інтернеті"

Про матеріал
В Україні інтернетом користується понад 50% громадян.Глобальна мережа Інтернет – це необмежений ресурс, який може бути використаний як для навчання, так і для відпочинку. Інтернет може бути небезпечним та становити певний ризик. Актуальність захисту безпеки дитини в мережі як ніколи велика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека дитини в інтернеті

Номер слайду 2

В Україні інтернетом користується понад 50% громадян. Актуальність захисту безпеки дитини в мережі як ніколи велика

Номер слайду 3

Особиста безпека дитини. Небезпека для інших. Загроза персональній інформаціїПравила безпечної роботи в інтернетіСекрети безпечного користування інтернетом

Номер слайду 4

Загроза особистій безпеціОзнайомлення з порнографічними матеріалами, ненормативною лексикою, інформацією суїцидального характеру, расистського, ненависницького чи сектантського змісту. Загроза отримання недостовірної чи неправдивої інформації. Формування залежності (ігрової, комп’ютерної, інтернет). Спілкування з небезпечними людьми (збоченці, шахраї, грифери). Залучення до виконання протиправних дій (хакерство, порушення прав та свобод інших).

Номер слайду 5

Небезпека для інших. Матеріали, існування та використання яких може стати причиною посягання на безпеку оточуючих (наприклад, інформація про створення вибухівки). Свідоме та несвідоме введення в оману. Вчинення протиправних дій, що тягнуть за собою відповідальність згідно з чинним законодавством. Кібербулінг (приниження та цькування інших в мережі).

Номер слайду 6

Загроза персональній інформаціїРозголошення персональної та конфіденційної інформації (передусім через соцмережі):прізвищаіменаконтактисекретні дані кредитних картокномери телефонів. Загроза зараження ПК вірусами різної категорії. Небезпека завантаження програм зі шкідливими функціями.

Номер слайду 7

Правила безпечної роботи в інтернетіНе давайте нікому своїх паролів. Не надавайте особистої інформації поштою чи в чатах без гострої на те потреби. Не реагуйте на непристойні та грубі коментарі, адресовані вам. Повідомляйте про ситуації в інтернеті, які вас непокоять (погрози, файли певного місту, пропозиції). Відмовляйтесь від зустрічей з випадковими людьми, з якими познайомились в онлайні. Не діліться своїми фото з незнайомцями.

Номер слайду 8

Правила безпечної роботи в інтернетіНе повідомляйте інформацію про кредитки батьків (номер картки, термін дії та таємний код). Не викладайте фото квитків, на яких видно штрих-код чи QR-код. Не скачуйте та не встановлюйте невідомі програми за посиланнями, навіть якщо їх надали друзі. Встановлюючи перевірені програми, контролюйте, щоб на ПК не додались небажані програми. Не переглядайте інформацію за невідомими посиланнями. Не відкривайте листи-спам, вони можуть містити віруси.

Номер слайду 9

Прості правила безпечного користування інтернетом. Пам’ятайте!Розмістивши інформацію в інтернеті, ви втрачаєте над нею контроль. Перевіряйте! Люди, з якими ділитесь інформацією, можуть використати її проти вас. Ви маєте довіряти тим, кому надсилаєте щось про себе. Думайте!Чи варто розміщувати інформацію, якщо не знаєте, як її використають і чи це не зашкодить вам чи близьким?

pptx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
2146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку