Презентація "Безпека руху пішоходів"

Про матеріал
Презентація на тему: Безпека руху пішоходів. Цікава презентація для дорослих та дітей. Кожен має знати безпеку руху пішоходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека руху пішоходів

Номер слайду 2

Девіз уроку: Щоб з вами не трапилось ніякої біди – будьте обережні на дорогах завжди!

Номер слайду 3

Кожен учень, вирушаючи до школи чи на прогулянку, стає учасником дорожнього руху як пішохід, велосипедист чи пасажир, а тому повинен чітко дотримуватися правил дорожнього руху.

Номер слайду 4

Світлофор – сигнальний електричний пристрій, ліхтар з червоними, зеленими і жовтими вікнами для регулювання руху на перехрестях, майданах і пішохідних переходах, для сигналізації на залізничних переїздах. Види світлофорів:транспортнийпішохіднийзалізничний

Номер слайду 5

Є світлофори, призначені лише для пішоходів. На вічках таких світлофорів зображено силует людини. Червоний силует людини - рух заборонено. Зелений силует людини - сигнал дозволяє рух.

Номер слайду 6

Знаки, які повинні знати пішоходи. Пішохідний перехід. Пішохідна зона. Кінець пішохідної зони. Підземний пішохідний перехід. Надземний пішохідний перехід. Рух пішоходів заборонено. Пішохідна доріжка

Номер слайду 7

Правила для пішоходів. Пішоходи мають рухатися тротуарами або пішохідними доріжками, тримаючись правого боку. У темну пору доби пішоходи повинні мати світловідбивальні елементи. Пішоходи повинні переходити дорогу через "зебру" або на підземних переходах. Чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках. У місцях, де рух регулюється, пішоходи мають керуватися сигналами світлофору. У місцях, де здійснюється ремонт дороги слід бути обережним та обходити ці місця. Пішохід повинен бути уважним у несприятливу погоду.

Номер слайду 8

Пішоходам заборонено: Виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки. Раптово виходити чи вибігати на проїзну частину, у тому числі на пішохідний перехід. Переходити проїзну частину поза пішохідним переходом. Затримуватися чи зупинятися на пішохідному переході.

Номер слайду 9

Пам'ятай!!!Автомобіль не може зупинитися миттєво…

Номер слайду 10

Пам'ятай!!!Від твоєї дисципліни на дорозі залежить твоя безпека й безпека людей, які тебе оточують!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мирончук Валентина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
8635
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку