Презентація "Дії при пожежі"

Про матеріал
Презентація на тему: Дії при пожежі. Презентація для учнів початкових класів про дії при пожежі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дії при пожежі

Номер слайду 2

Вірші про вогоньІз вогнем ти обережний будь, Бо таїть він у собі велику силу. Руйнівник, палій і ворог він, Він і друг, – як користуєшся ти вміло. Вдома, в полі, в лісі, чи гаю, Із вогнем ти не жартуй, це-небезпечно. Пам’ятай всі правила завжди, Бо безпека це і вчасно, і доречно.

Номер слайду 3

Найцінніша цінність суспільства – людина, її життя та здоров’я. Проте з року в рік збільшується кількість нещасних випадків, пожеж, які впливають на здоров’я людей. І все через те, що люди не виконують правил пожежної безпеки. Важко собі навіть уявити життя людини без вогню. Він допомагає приготувати їжу, зігрітися коли холодно. На заводах та підприємствах вогонь використовують, щоб виплавляти метал, виготовляти посуд, пекти хліб. Вогонь – друг людини. Але якщо він потрапить у невмілі руки, то може стати грізним ворогом.

Номер слайду 4

Пам’ятай! Вогонь стає ворогом, якщо з ним поводитись необережно. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем є пожежі. Пожежа - це стихійне лихо, під час якого вогонь виходить з-під контролю людей і призводить до великої матеріальної шкоди, а часто й до загибелі людей. Щоб не виникла пожежа, треба знати і виконувати правила пожежної безпеки.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ1. Не грайся із сірниками та іншими запалювальними засобами.2. Користуйся газовою плитою тільки у присутності дорослих.3. Без дозволу дорослих не вмикай електроприлади. Не залишай їх без нагляду.4. Не клади іграшки, книжки, одяг біля запалених печей чи увімкнених обігрівальних електроприладів.5. Не розпалюй багаття.6. Не користуйся відкритим вогнем (свічками, сірниками) у помешканнях, сараях, підвалах, на горищах.

Номер слайду 7

Правила поведінки при пожежі в будинку:зателефонувати до служби 101 (якщо це можливо);повідомити повну домашню адресу, що горить, свій телефон, прізвище, ім’я та по батькові, скільки поверхів у будинку, якщо не знаєте - як до нього під’їхати;вікна відкривати не можна, адже кисень посилить полум’я;негайно вийти з приміщення, покликати дорослих;під час пожежі заборонено користуватися ліфтами;з висотного будинку не бiжiть сходами вниз, якщо зайнялося внизу, а рятуйтеся на даху, використовуйте пожежну драбину. Пам’ятайте! необхідно остерігатися задимленості, високої температури, загазованості, обвалу конструкцій та споруд, вибухів технічного обладнання. Найбільш небезпечними точками виникнення пожеж зазвичай стають частини квартири, де знаходяться електричні прилади та опалювальні пристрої, а також місця для зберігання вугілля, дров, бензину (підвали, горища, балкони, гаражі). Пам'ятайте! Щоб уберегти органи дихання від чадного газу, слід пробиратися до виходу повзком, бо внизу менше диму, накрити голову шматком мокрої тканини або пальтом.

Номер слайду 8

Правила надання допомоги постраждалим від пожежі: Швидкість i якість надання долiкарськоi медичної допомоги визначається пiдготовленiстю осіб, які знаходяться поруч. Якщо хтось постраждав від пожежі, слід:заспокоїти постраждалого, покликати дорослих;якщо під рукою немає води, накинути на постраждалого цупку тканину;як тільки вогонь згасне, зняти тканину, щоб не травмувати обгорілу шкіру;не зривати одяг з обгорілого тiла, акуратно розрізати його ножицями i зняти те, що знімається;до приїзду лiкарiв накласти на опік суху й чисту тканину;викликати лікаря. Пам'ятайте! Ваші дії можуть врятувати життя людині.

pptx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
2903
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку