Презентація "Безпека в природному середовищі"

Про матеріал
Мета.Розглянути приклади стихійних небезпек,скласти алгоритм поведінки під час стихійних лих, виховувати турботливе ставлення до власного життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:«Безпека в природному середовищі»

Номер слайду 2

Стихійні лиха: Ураган – це вітер величезної руйнівної сили.

Номер слайду 3

Що таке смерч?СМЕРЧ – атмосферний вихор, що виникає в грозовій хмарі і поширюється вниз, часто до самої поверхні Землі у вигляді темного хмарного рукава або хобота діаметром в десятки і сотні метрів. Існує не довго, переміщаючись разом з хмарою.

Номер слайду 4

Як діяти: Щільно закрити двері, вікна, горищні люки, загасити вогонь у печах. Якщо ти опинився на вулиці, то укрийся в найближчому міцномубудинку, якщо на відкритій місцевості – у канаві, ямі, яру.

Номер слайду 5

Повінь – це затоплення місцевості внаслідок підйому рівня води в річці, озері, що викликається значним, відносно тривалим підвищенням рівня води і спостерігається щороку в один і той же сезон. Паводок – це фаза водного режиму ріки, яка може багаторазово повторюватися в різні сезони року, що характеризується інтенсивним, короткочасним збільшенням витрат і рівнів води, які викликаються дощем або інтенсивним таненням снігу під час відлиги.

Номер слайду 6

Як діяти: Виключи газ, електрику. Візьми з собою документи, найнеобхідніші речі і прибудьна місце збору.

Номер слайду 7

Землетру́си— короткотривалі, раптові струси земної кори, викликані перемінним переміщенням мас гірських порід у надрах Землі, чому сприяє порушення розтяжності осередку гірських порід і виникнення сейсмічних хвиль. У землетрусів є вогнище (гіпоцентр) та епіцентр землетрусу. Під час сильних землетрусів, на поверхні Землі часто виникають щілини, скиди, зсуви, цунамі; часом землетруси спричинюють великі руйнування (наприклад, 1988 року у Вірменії). Землетруси оцінюють по 12 бальній системі. Від одного до 5 балів майже не чутний землетрус, від 5 до 7 балів на верхніх поверхах багатоповерхівок гойдаються люстри, від 7 до 9 балів йдуть по стінах домів тріщини, від 9 до 12 руйнуються будинки.

Номер слайду 8

Як діяти: Постарайся швидко залишити будинок;Спускайся сходами, бо ліфт може заклинити: Якщо не вдалося залишити будинок, укрийся у безпечному місці— відкрий двері і стань у дверномупрорізі, обличчя затули руками;Якщо землетрус застав у транспорті, не виходь на вулицю до припинень коливання грунту.

Номер слайду 9

Дрібні і тендітні кристали заледенілої води - це сніг. Товсте і важке снігове покриття може змінити швидкість обертання планети. Сніг - одна з різновидів атмосферних опадів. Дрібні кристали формуються всередині хмар, опадаючи на поверхню взимку і в холоди. Величезні снігові маси складаються з мільярдів дрібних сніжинок.

Номер слайду 10

Як діяти: Залишайся в будинку;Якщо снігопад застав у дорозі, необхідно зупинити автомобіль, але не залишати його. Не слід намагатися дійти пішкидо населеного пункту.

Номер слайду 11

Поже́жа— неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується в часі і просторі. Знищує матеріальні цінності, створює загрозу для життя людей, тварин, негативно впливає на навколишнє природне середовище. Спричинюється в основному необережним поводженням з вогнем, порушенням правил і норм експлуатації електричних приладів та виробничого устаткування, самозайманням матеріалів (речовин), кліматичними чинниками.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Як діяти: Якщо пожежа застала в полі або влісі, тотреба переходити лінію проти вітру;Якщо пожежа застала у приміщенні,треба швидко залишити його;Якщо залишити будинок не вдалося,треба закрити щілини у дверяхмокрими ганчірками,закрити вікна,вийти на балкон і кликатина допомогу.

Номер слайду 14

pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
1591
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку