Презентація біографія Дж. Свіфт

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: Джонатан Свіфт (1667-1745). «Мандри Лемюеля Гуллівера» (І частина). Історія написання твору
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Джонатан Свіфт народився 30 листопада 1667 в Дубліні (Ірландія) в небагатійпротестантськійродині. Його батько був суддівським чиновником, він помер, коли син ще не народився, і сім’яжила в бідності.

Номер слайду 3

. . Після школи він вступив у Трініті – коледж Дублінського університету (1682), який закінчив у 1686 році. В результатінавчання Свіфт здобув ступінь бакалавра з гуманітарних наук .

Номер слайду 4

З початком війни в Ірландії Свіфт на два роки перебрався до Англії, де працював секретарем заможного дипломата - Вільяма Темпла.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Особисте життя Джоната Свіфта. Працюючи у Темпла Свіфт познайомився з дочкою служниці Естер Джонсон, якій буловсього 8 років. Коли вони вперше зустрілися,вона була на 15 років молодше Свіфта, але попри різницю у віці, вони стали коханими до кінцясвоїх днів. Він був наставником та вчителем для дитини, і дав їй прізвисько «Стелла». Подосягненні Естер повноліття, вонипідтримували досить близькі, але неоднозначні відносини, які тривали аж до смерті Джонсон. У 1699 році помирає Темпл. Свіфт ненадовго залишився в Англії, щоб завершити редагування мемуарів Темпла

Номер слайду 8

Свіфт не зміг знайти собі роботу в Англії, в 1700 році його призначилислужителем собору Святого Патрика в Дубліні.

Номер слайду 9

Перший політичнийпамфлет Джоната. Свіфта називався “Роздуми про чвари інезгоди міжвельможами тапростим народом в. Афінах і Римі”.

Номер слайду 10

1702року Свіфт здобув ступінь докторабогослов’я в Триніті-коледжі.

Номер слайду 11

У 1704 році Свіфт анонімно публікує твір «Казка бочки» і памфлет «Битва книг». «Бочку», яка сталадосить популярна в громадських масах, жорстокозасуджували в церкві Англії

Номер слайду 12

Через деякий час він повністю поринув уполітичне середовище і почав писати одні знайбільш різких і відомих політичнихпамфлетів, включаючи такі як «Поведінкасоюзників» і «Атака на вігів». Присвяченийв ближнє коло уряду торі, Свіфт викладаєсвої особисті думки і почуття в безлічілистів до своєї коханої Стелли. Пізніше цілисти увійдуть в його книгу «Щоденник для. Стелли».

Номер слайду 13

У 1726 році виходять перші два томи «Мандрів. Гуллівера»; інші два були опубліковані в наступномуроці. Книга стала популярна і часто перевидавалася.

Номер слайду 14

У 1728 році померла Стелла (Естер. Джонсон). Фізичний і душевнийстан Свіфта погіршився. Та йогопопулярність продовжувалазростати. В 1729 році Свіфту булоприсвоєне звання почесногогромадянина Дубліна, виходятьйого зібрання творів: перше в 1727році, друге – в 1735 році. У 1742 році після інсульту Свіфтвтратив мову і (частково) розумовіздібності, після чого був визнанийнедієздатним.

Номер слайду 15

19 жовтня 1745 Джонатан Свіфт помер. Він був похований уцентральній наві собору. Святого Патріка поряд змогилою Естер Джонсон.

pptx
Додано
13 вересня
Переглядів
88
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку