Презентація "Біографія. Сингаївський Микола Федорович"

Про матеріал
Сингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола ФедоровичСингаївський Микола Федорович
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Микола Федорович Сингаївський12 листопада 1936 р. — 22 лютого 2013 р.

Номер слайду 2

Серед зеленошумних поліських сосняків на Житомирщині біліє стінами чепурних хат село Шатрище.

Номер слайду 3

Тут, у селі Шатрище Житомирської області в сім’і хлібороба 12 листопада 1936 року народився Микола Федорович Сингаївський.

Номер слайду 4

Зовсім малим Микола пережив лихоліття війни, важкі перші повоєнні роки. У школі вчився в місті Коростені, вже тоді пробуючи свої сили в поезії.

Номер слайду 5

Вчився і працював, пізніше працював і вчився. У дитинстві, як і багато його ровесників, був пастухом.

Номер слайду 6

В 1961 році Микола Сингаївський закінчив філологічний факультет Львівського університету і почав працювати в пресі. По закінченні університету Микола Сингаївський завідував відділами газети «Літературна Україна», журналу «Ранок», газети «Демократична Україна».

Номер слайду 7

У 1958 році побачила світ перша збірка для дітей «Жива криничка». «Жива криничка» – так на Житомирщині люди називають лісові джерельця.

Номер слайду 8

У 1968 році поетичні книги «З березнем по землі», «Архіпелаги» були відзначені премією імені О. Бойченка. За книги «Вогневиця» і «Поступ» автор був удостоєний звання лауреата премії імені М. Островського.

Номер слайду 9

Поезія Миколи Сингаївського – це суцільна пісня. І не випадково, що багато його віршів покладено на музику. Все своє творче життя Микола Сингаївський безперервно творить пісні.

Номер слайду 10

За п’ятдесят п’ять років творчої діяльності з-під пера поета, прозаїка, перекладача, публіциста та літературознавця Миколи Сингаївського у різних жанрах побачило світ понад сімдесят п’ять книжок. За останнє півстоліття у творчому доробку Сингаївського налічується понад п’ятсот пісень, написаних у співавторстві з багатьма відомими українськими композиторами.

pptx
Додано
1 липня 2022
Переглядів
1174
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку