Презентація. Богдан Лепкий. "Мишка"

Про матеріал
Презентація для 7 класу. Богдан Лепкий. "Мишка. (Казка для дітей:для малих і великих)". Аналіз твору
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Богдан Лепкий. «Мишка». (Казка для дітей : для малих і великих). Аналіз творупоетпрозаїкперекладачлітературознавецьмемуариствидавецьхудожникмистецтвознавець

Номер слайду 2

Історія написання твору. Події у творі розгортаються під час Першої світової війни. Всюди холод, голод, непорозуміння. Ця війна застала родину Лепких під час відпочинку у Яремчі. Готель , де жила сім’я, злетів у повітря. Письменник бачив під час війни спустошені села, голодних людей, тому й розповідає про це у своєму творі. Богдан Лепкий хотів , щоб люди вирощували хліб, а не засівали землю снарядами і злобою.

Номер слайду 3

Автор : Богдан Лепкий. Тема: відтворення спостережень мишки за життям людей різного соціального становища (багатих і бідних) під час війни.Ідея: возвеличення доброти, порядності, щирості, співчуття до горя інших; засудження скупості, брехні, пихатості, жорстокості, байдужості до всього, окрім грошей.

Номер слайду 4

Основна думка : « Одні з голоду гинуть, а другі папір у ящик ховають. Хіба ж папір важніший за життя». Жанр: соціально – побутова казка. Проблематика твору: Війна і мир;Життєві потреби і захланність;Гріх і покарання за нього;Цінності істинні й фальшиві;Родина і виховання дітей.

Номер слайду 5

Композиція твору: Експозиція: опис умов, у яких жила людина. Зав’язка: мишка дізнається від своїх сестер про голодне життя у місті. Розвиток дії: збагачення господаря у воєнний час. Кульмінація: мишка завдає шкоду-помсту своєму господарю. Розв’язка: злість господаря, мишка покидає його хату.

Номер слайду 6

До побачення !З повагою. Гаврилюк Л. В.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Каракоц Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 січня 2021
Переглядів
15853
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку