Презентація "Брейн-ринг. Античність. Зоряний шлях"

Про матеріал
У презентації 6 раундів різних завдань з теорії літератури, знання біографії письменників античної доби, орієнтування за змістом творів, міфів тощо. Діти в ігровій формі мають визначити з якого твору цитати,кому належать ті чи інші предмети, за малюнком визначити про який твір чи персонажа йдеться. Підійде,як позакласний західна тиждень зарубіжної літератури, і як підсумковий матеріал для закріплення теми "Античність"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зоряний шляхбрейн-ринг. Підготувала вчитель зарубіжної літератури Дзюбанчук Ірина Юріївна

Номер слайду 2

Категорії

Номер слайду 3

Категорія «Теорія»1бал: Наука про міфи, а також сукупність усіх міфів певного народу 2 бали: Драматичний твір, де зображуються нерозв’язні моральні проблеми, що спричиняють зазвичай загибель героя (героїв) 3 бали: Яка з літератур є найдавнішою літературою Європи і єдиною, що розвивалася самостійно, не спираючись безпосередньо на досвід інших літератур.4 бали: Збірна назва творів різних жанрів, у яких у легендаризованій формі втілено боротьбу народу проти ворогів, зла, гноблення5 балів: Душевна розрядка, очищення, яке відчуває читач або глядач, співпереживаючи з героями художнього твору.

Номер слайду 4

Категорія «Цитати»Вгадайте з якого твору уривки:1. 2б: «Від цього поклику кинулись тікати троянці. Однак Ахілл слабшав»2. 3б: «Він осоромить свій рід і безчестям лице своє вкриє»3. 3 б.: «Серцем радіє своїм і щоденно плекає надію любого бачити сина, коли він повернеться з Трої»4. 2 б. «Я перший положив на італійську міру Еллади давній спів»5. 1б. : «Та не вгаває Еней і виблискує ратищем довгим»6. 2б. : «Позбавив смертних прозирання долі я»7. 2 б.: «О. прилинь ізнов, од нової туги серце урятуй»8. 2 б.: «З діда і прадіда рід наш поважний із вершників римських»

Номер слайду 5

Категорія «Особистість»2 бали: За одним із переказів, вона була дочкою аристократа. Народилася в Мітілені на острові Лесбос. Навчалася у школі мистецтв співу й танцям, захоплювалася поезією, писала оди, гімни, елегії. Пізніше очолювала школу риторики для знатних дівчат. Її ім’я оповите легендами. Хто вона? 4 бали: Він народився в селі Анди, неподалік міста Мантуя в родині дрібного землевласника. Готувався стати адвокатом, але слабке здоров’я перешкодило його кар’єрі. Присвятив себе письменству. Віддав десять останніх років життя поемі, у якій первісний задум вшанування імператора та його роду змінився на задум зв’язку нового ладу зі «святою давниною». Вирушив у подорож оглянути місця подій,але захворів і помер. Хто він?

Номер слайду 6

Категорія «Ілюстрація»1234

Номер слайду 7

Категорія «Секрет»23

Номер слайду 8

Категорія «Бюро знахідок»1234

pptx
Додано
28 грудня 2022
Переглядів
307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку