Презентація "Будь як Сковорода!"

Про матеріал
Презентація "Будь як Сковорода!" допоможе учням осягнути велич і простоту Г. С. Сковороди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БУДЬ ЯК СКОВОРОДА!3 грудня 1722 – День народження Г. С. Сковороди

Номер слайду 2

Сковороді – 300 років! Він – наш сучасник!Сповідував принципи, зрозумілі і в ХХІ столітті!

Номер слайду 3

Сковорода-легенда. Офіційних даних щодо Г. С. Сковороди, який став фантастично популярним уже за життя, збереглося небагато. Натомість є чимало легенд.

Номер слайду 4

Сковорода-вічний студент У Києво-Могилянській академії вчився з перервами приблизно 15 років, так і не закінчивши повного курсу навчання.

Номер слайду 5

Сковорода-музикантграв на скрипці, флейті, бандурі, лірі, гуслях;сопілка - улюблений музичний інструмент, який завжди був у нього за поясом.

Номер слайду 6

Сковорода- співак. У придворній капелі співав в операх, літургіях, на різних урочистостях. Там він розкрився ще і як композитор та отримав чин придворного уставника (людина, яка могла керувати хором).

Номер слайду 7

Сковорода – поліглот. Під час навчання та мандрівок вивчив вісім іноземних мов: латину, грецьку, польську, німецьку, французьку, італійську, давньоєврейську, угорську.

Номер слайду 8

Сковорода - мандрівник побував у Німеччині, Польщі, Словаччині, Чехії, Італії, Угорщині;був вільним слухачем у різних закордонних університетах; завдяки знанню мов, легко спілкувався та заводив нові знайомства.

Номер слайду 9

Сковорода - давінчіанець. Спав чотири години й прокидався з першими променями сонця

Номер слайду 10

Сковорода - дауншифтерзимував Сковорода переважно в монастирях; відмовився від чернецтва та подальшої кар’єри. подорожував Слобожанщиною до самої смерті. 

Номер слайду 11

Сковорода -біохакер не вживав м’яса та риби; їв тільки один раз на добу й лише після заходу сонця.

Номер слайду 12

Сковорода - хіпстер. Мав власний стиль: одягався просто, але зі смаком.

Номер слайду 13

Сковорода - аскет. АЛЕполюбляв вишукані та дорогі речі: окуляри, найдорожчі музичні інструменти, елітні трубки з тютюном, сир пармезан, токайське вино.

Номер слайду 14

Щастя за Сковородою пізнання самого себе;«споріднена» учительська праця;гармонія з природою. 

Номер слайду 15

БЕРЕЖИ ЧАС!ГРУДНЯ

Номер слайду 16

НЕ КОРИСЯ ТИРАНАМ! На питання Катерини, чому він не кланяється, відповів: “Не я бажав тебе бачити, а ти сама захотіла на мене подивитися. А як же ти мене роздивишся, коли я перед тобою удвоє зігнуся”.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ЛЮБИ!Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю. При копіюванні матеріалів, посилання на сайт обов'язкове. Всі права захищені. © https://bhub.com.ua/uk/aforyzmy-ta-tsytaty-grygoriya-skovorody-pro-lyubov-shhastya-i-pravyla-zhyttya/

Номер слайду 19

ЖИВИ СЬОГОДЕННЯМ!Майбутнім ми маримо, а сучасним гордуємо; прагнемо того, чого немає, і нехтуємо те, що є, так ніби минуле зможе вернутись назад або напевно мусить здійснитися сподіване.

Номер слайду 20

Якщо ти темрява – скрізь для тебе пекло. При копіюванні матеріалів, посилання на сайт обов'язкове. Всі права захищені. © https://bhub.com.ua/uk/aforyzmy-ta-tsytaty-grygoriya-skovorody-pro-lyubov-shhastya-i-pravyla-zhyttya/

Номер слайду 21

Slide title. Click to add Title4 Click to add Title1 Click to add Title2 Click to add Title3 Click to add Title5

Номер слайду 22

http://powerpointbase.com – это самый крупный портал бесплатных шаблонов презентаций Power. Point.http://powerpointbase.com/premium/ - Premium шаблоны презентаций Power. Pointhttp://powerpointbase.com/wordtemplates/ - шаблоны Word для создания эффектных раздаточных материаловhttp://powerpointbase.com/diagrams/ - шаблоны диаграмм и графиков для большей визуализации в презентацияхhttp://powerpointbase.com/certificates/ - шаблоны сертификатов, дипломов, грамот. А также видео-уроки, статьи и многое другое… НАШИ УСЛУГИ: КОНТАКТЫ: powerpointbase@gmail.com НАШИ СТРАНИЦЫ В СОЦИАЛЬНЫХ СЕТЯХ: https://www.facebook.com/powerpointfree/ https://vk.com/club79040830 https://www.youtube.com/channel/UC3 Kc-8 AJVMlo. Xo2 YQbm. AOq. AРазработка (оформление) презентации «под ключ»Разработка авторского шаблона презентации. Оформление раздаточных материалов. Разработка фирменного стиля. Детальнее: http://powerpointbase.com/offer.html https://t.me/powerpointhub

pptx
Додав(-ла)
Головіна Неля
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку