Презентація "Будова Сонячної системи"

Про матеріал
Презентація до онлайн уроку з астрономії з використанням інтерактивного аркушу для спільної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Будова Сонячної системи”Онлайн урок з фізико-астрономічного модуля предмету “Природничі науки”Викладач Шепетівського професійного ліцею: Міщук О. Ю.

Номер слайду 2

Мета уроку:- навчальна: ознайомити з планетами Сонячної системи, формувати знання про відмінності між планетами, розміри планет, природу їхнього обертання, уміння порівнювати та створювати просторові уявлення про розміри небесних тіл, відстані між ними, взаємне розміщення тіл, забезпечити практичне спрямування вивчення астрономічних явищ; - розвивальна: розвивати в учнів уявлення про навколишній світ, бажання самостійно опановувати невідоме, популяризувати астрономічні знання, формувати науковий світогляд; - виховна: виховувати цікавість до навколишнього світу, відповідальне ставлення до своєї планети. Тип уроку: комбінований урок. Обладнання: презентація, інтерактивний аркуш, відеоматеріал з Інтернет-ресурсів за темою «Будова Сонячної системи», тест на українському освітньому онлайн-порталі для вчителів «На Урок» .

Номер слайду 3

Подивимось відеофрагмент про будову Сонячної системи

Номер слайду 4

Історія космонавтики23 березня 1881 року Микола Кибальчич, перебуваючи в ув'язненні, висунув ідею ракетного літального апарату зі змінним вектором тяги, що мало бути реалізовано за допомогою похилої камери згоряння. Російський вчений Костянтин Ціолковський був одним з перших, хто висунув ідею про використання ракет для космічних польотів. Ракету для міжпланетних сполучень він спроектував у 1903 році. Німецький вчений Герман Оберт в 1920-ті роки також розробив принципи міжпланетного польоту. Американський вчений Роберт Годдард у 1923 році почав розробляти рідинний ракетний двигун, працюючий прототип був створений до кінця 1925 року. 16 березня 1926 року він здійснив запуск першої рідинної ракети, де як паливо використовувалися бензин та рідкий кисень. Роботи Ціолковського, Оберта та Годдарда були продовжені групами ентузіастів ракетної техніки в США, СРСР та Німеччині. У СРСР дослідні роботи вели Група вивчення реактивного руху (Москва) та Газодинамічна лабораторія (Ленінград). У 1933 році на їх базі було створено Реактивний інститут (РНДІ). Під час Другої світової війни 3 жовтня 1942 року відбувся перший успішний запуск цієї ракети, а в 1944 році почалося її бойове застосування під назвою V-2. У червні 1944 року ракета V-2 стала першим зробленим людиною об'єктом у космосі, досягнувши в суборбітальному польоті висоти 176 км

Номер слайду 5

Польоти в космос4 жовтня 1957 — під керівництвом керівника і головного конструктора найбільшого в СРСР ракетного центру Сергія Корольова запуск першого штучного супутника Землі Супутник-1.3 листопада 1957 — запуск другого штучного супутника Землі Супутник-2, що вперше вивів у космос живу істоту — собаку Лайку.12 квітня 1961 — здійснений перший політ людини у космос (Юрій Гагарін) на кораблі Восток-1.12 серпня 1962 — здійснений перший у світі груповий космічний політ на кораблях Восток-3 та Восток-4. Максимальне наближення кораблів склало близько 6,5 км.16 червня 1963 — здійснений перший у світі політ у космос жінки-космонавта (Валентина Терешкова) на космічному кораблі Восток-6.12 жовтня 1964 — здійснив політ перший у світі багатомісний космічний корабель Восход-1.18 березня 1965 — здійснений перший в історії вихід людини у відкритий космос. Космонавт Олексій Леонов здійснив вихід у відкритий космос з корабля Восход-2.21 липня 1969 — перша висадка людини на Місяць (Ніл Армстронг) у рамках місячної експедиції корабля Аполлон-11, що доставила на Землю у тому числі й перші проби місячного ґрунту.з 19 листопада по 05 грудня 1997 року - Леонід Каденюк перший (і до наших днів єдиний) космонавт незалежної України на кораблі NASA у складі екіпажу шатла «Columbia» полетів у космос. На 9 добу польоту був запланований перший зв'язок з Україною. Вперше з космосу громадянин України вів діалог саме зі своєю державою.

Номер слайду 6

Виконаємо завдання разом !!! Інтерактивний аркуш

Номер слайду 7

Домашнє завдання:заповнити завдання на інтерактивному аркуші;виконати онлайн тест Усі завдання розміщенні в Google Classroomr

pptx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку