Презентація «Будова та експлуатаційні характеристики зварювального інвертора»

Про матеріал
Інтегрований урок з предметів "Електротехніка" і "Обладнання і технологія зварювальних робіт". Вид уроку: лабораторно- практичне заняття. Робота учнів на уроці супроводжується мультимедійною презентацією за блоками викладачів електротехніки та обладнання і технології зварювальних робіт. Даний матеріал буде корисним для викладачів професійно- теоретичної підготовки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема інтегрованогоуроку : «Будова та експлуатаційні характеристики зварювального інвертора»Підготували викладачі: Безручко Л. В.,Шульга І. П., учні групи №111 2019 рік

Номер слайду 2

Зварювальний трансформатор Зварювальний трансформатор – це електростатичний пристрій, який призначений для зниження напруги з 220 або 380 до безпечної напруги, але достатньої для легкого запалення та стійкого горіння електричної дуги (не більше 80 В) і регулювання сили зварювального струму залежно від діаметра електрода та товщини зварювального металу.

Номер слайду 3

Основні частини трансформатора

Номер слайду 4

Схема підключення трансформатора

Номер слайду 5

Фронтальний тест-опитування «Вірю-не-вірю»1) Простий електричний трансформатор складається із замкнутого феромагнітного осердя і двох обмоток. 2) Осердя трансформатора є цілісним литим. 3) Основною характеристикою трансформатора є коефіцієнт трансформації. 4) Трансформатор називають підвищувальним, якщо в первинній обмотці трансформатора 100 витків, у вторинній – 20. 5) Знижувальний трансформатор — трансформатор, у якого первинною обмоткою є обмотка вищої напруги. 6) Якщо в первинній обмотці 100 витків, а у вторинній 20 витків коефіцієнт трансформації рівний 0,2. 7) Трансформатор є підвищувальним, якщо коефіцієнт трансформації його менше одиниці. 8) Трансформатор знижувальний, якщо коефіцієнт трансформації його більше одиниці.

Номер слайду 6

Відгадай ребуси!!!

Номер слайду 7

Відповіді на ребуси. Ом. Фаза. Магнітопровід. Обмотка

Номер слайду 8

Відгадай ребуси!!!

Номер слайду 9

Відповіді на ребуси. Фаза. Виток. Обмотка. Апарат

Номер слайду 10

Знайди інвертор!21345

Номер слайду 11

Популярні марки зварювальних інверторів. Дніпро М- Україна. Тесла- Німеччина. Патон- Україна. ESAB- Швеція. Хітачі- Японія

Номер слайду 12

Назвіть переваги зварювальних інверторів

Номер слайду 13

Зварювальні інвертори. Переваги: Невелика маса;Мале розбризкування металу;Висока якість зварного шва;Плавне регулювання струму;Постійний струм, який не залежить від коливань вхідної напруги.

Номер слайду 14

Види несправностей інвертора та їх усунення«Мовчання» приладу при включенні;Треба перевірити підключення апарату. Відсутність зварювання;Підібрати зварювальний струм відповідно до виду і діаметру електроду. Залипання електрода;Попередньо зачистити поверхню деталі від утвореної на ній плівки.  Надмірне розбризкування металу;Виконувати зварювання короткою дугою; зменшити струм. Нестійкість дуги. Пошкодження кабелю. Але можлива і відсутність маси на поверхні деталі, що зварюється.

Номер слайду 15

БЕЗПЕКА ЕКСПЛУАТАЦІЇІНВЕРТОРА ( продовжіть речення)Не вмикайте та не працюйте апаратом у випадку………. Не використовуйте апарат, якщо пошкоджений……………Не працюйте зварювальним апаратом зі знятим захисним …………………………………………………………………………………Не використовуйте у роботі пошкоджені або саморобні….. Під час роботи не торкайтеся ………………………………………… Не залишайте увімкненим зварювальний апарат без……..

Номер слайду 16

БЕЗПЕКА ЕКСПЛУАТАЦІЇІНВЕРТОРАНе вмикайте та не працюйте апаратом у випадку наявності пошкоджень, з ненадійно закріпленими зварювальними кабелями. Не використовуйте апарат, якщо пошкоджений кабель електроживлення. Не працюйте зварювальним апаратом зі знятим захисним кожухом, із несправними електродотримачем і затиском «маси». Не використовуйте у роботі пошкоджені або саморобні зварювальні кабелі та подовжувачі зварювальних кабелів. Не залишайте увімкненим зварювальний апарат без нагляду, від’єднайте апарат від електромережі відразу ж після закінчення проведення зварювальних робіт.

Номер слайду 17

Порядок консервування інвертора ( продовжіть речення)1. Знеструмте ……………………………………………2. Видаліть………………………………………………. 3. Змастіть…………………………………………………4. Не викидайте ……………………......................5. Зварювальний апарат, в якого вичерпано термін експлуатації, оснащення та упаковка повинні здаватися на…………………………………………………………

Номер слайду 18

Перш ніж поставити зварювальний апарат на тривале зберігання, апарат необхідно законсервувати: 1. Знеструмте апарат, від’єднайте зварювальні кабелі та дріт заземлення. 2. Видаліть пил, бруд із зовнішньої частини корпусу апарату, байонетних роз’ємів і затиску «маси». 3. Змастіть тонким шаром машинного масла клему затиску «маса». Утилізація Не викидайте апарат в контейнер із побутовими відходами! Зварювальний апарат, в якого вичерпано термін експлуатації, оснащення та упаковка повинні здаватися на утилізацію та переробку.

Номер слайду 19

Будова зварювального інвертора

Номер слайду 20

Попереджуючі знаки

pptx
Додано
19 лютого 2022
Переглядів
1687
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку