Презентація "Будова та функції репродуктивної системи людини"

Про матеріал
Презентація "Будова та функції репродуктивної системи людини".В презентації подано інформацію про стать та формування статі у людини, поняття про репродуктивну систему людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Будова та функції репродуктивної системи людини. Рибак О. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Репродуктивна система жінки складається з органів, розташованих переважно всередині тіла у тазовій області. Вона складається з трьох основних частин: піхви, в яку потрапляє сперма, матка, у якій розвивається зародок і яєчники, в яких відбувається дозрівання яйцеклітини. Жіночі груди теж відносяться до репродуктивної системи і відіграють важливу роль у постнатальному розвитку дитини (див. вигодовування груддю).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Чоловіча репродуктивна система — система органів, розташованих зовні тіла близько таза, які беруть участь у процесі репродукції. Первинна функція чоловічої репродуктивної системи полягає у виробленні чоловічих статевих гамет (сперматозоїдів) для запліднення яйцеклітини. Чоловічі статеві органи включають яєчка і їх протоками, статевий член, а також допоміжний орган — передміхурову залозу.

Номер слайду 7

Захворювання репродуктивної системи людини. Як і інші складні системи органів, репродуктивна система людини вражається великою кількістю захворювань. Виділяють чотири основні їхні категорії:конгенітальні, або вроджені;пухлини — наприклад, рак шийки матки або рак статевого члена;інфекції, які часто передаються статевим шляхом;Функціональні порушення, викликані факторами зовнішнього середовища, пошкодженням, психосоматичними факторами і автоімунними захворюваннями. Найвідоміший вид функціональних порушень — безпліддя, яке може бути викликане багатьма захворюваннями.

Номер слайду 8

pptx
Додав(-ла)
Рибак Оксана
Додано
14 травня 2020
Переглядів
2934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку