Презентація "Будова тексту"

Про матеріал
1) : Даний цифровий ресурс може бути використаний при вивченні теми «Будова слова». У ресурсі містяться цікаві завдання, схеми, презентація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Будова тексту. Презентацію підготувалавчитель початкових класів. Великояблунівськоїзагальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Курашова Наталія Анатоліївна

Номер слайду 2

Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно й плідно працювати.

Номер слайду 3

Котики

Номер слайду 4

Гра «Слово загубилося»дід синицякит море канал. З останніх букв поданих слів утворіть нове слово

Номер слайду 5

Промовляння скоромовки. У дуплі у дятла дім. Дятленятам добре в нім.

Номер слайду 6

Каліграфічна хвилинка. Дд ддд Ддд. Дятелузимкуїстьнасіннязшишок.

Номер слайду 7

Самостійна робота. Від його міцного дзьоба не сховається жодна комаха. Дятел дуже корисний птах. Цілий день він проводить огляд своєї ділянки. Дятел справжній санітар лісу.

Номер слайду 8

КІНЦІВКАОСНОВНА ЧАСТИНАЗАЧИНБУДОВА ТЕКСТУ

Номер слайду 9

СЛОВНИКОВА РОБОТАМереживо – ажурний візерунок, зроблений на тканині з висмикнутих ниток.

Номер слайду 10

Повз по лісу їжачок,В нього шубка з голочок. Ніс багато грушечок, Аж болів його бочок. Раз! Два! Три! Чотири! П’ять!Зупинився спочивать. Піклувався їжачок Про маленьких діточок. Чарівних, непосидючих,Дуже милих і колючих. Десять! Дев’ять! Вісім! Сім!Грушечки ці ніс він їм. Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Ознайомлення з поняттям “абзац” ПАМЯТАЙ! Текст можна поділити на абзаци. Абзац містить одне або декілька речень. Ці речення зв'язані між собою за змістом. Абзаци також зв'язані між собою за змістом. Кожний абзац починається з нового рядка.

Номер слайду 12

Поділіть на склади для переносу слово КРИЛЬЦЯ

Номер слайду 13

Зробіть звуко-буквений аналіз слова БДЖОЛА

Номер слайду 14

Мозкова атака- Розкажіть, що нового ви дізналися сьогодні на уроці. З яких частин складається текст? - Про що розповідається в зачині ? - Про що йдеться в основній частині? - Що таке кінцівка?

Номер слайду 15

ТЕКСТЗачин-називає тему висловлювання. Що ?Де ? Коли?Основна частина – розкриває думку, намічену в зачині. Як? Чому? Хто? Що?Кінцівка - завершує текст, підводить до висновку. Що з того?Для чого?

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Правило на сторінці 47, вправа 99

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

Номер слайду 18

Інтернет-ресурсиhttp://animashki.3dn.ru/photo/nasekomye/615867605/74-0-3777https://www.google.com.ua/search?http://www.yrok.net.ua/load/naochni_posibniki/ukrajinska_mova/budova_tekstu/17-1-0-676oipopp.ed-sp.net/dcr/697/697_1. Навчальні програми для загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою 1-4 класи, Київ Видавничий дім «Основа» 2012 Захарійчук М. Д. Українська мова: підручник для 2 кл. загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою. – К. : Грамота, 2012.- 176 с.:іл..

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 березня
Переглядів
297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку