Презентація "Слова - назви дій"

Про матеріал
Презентація "Слова назви дій" для другого класу - це навчальний матеріал, який допомагає дітям вивчати та розуміти основні дієслова. Вона містить ілюстрації, анімації та приклади речень для кращого усвідомлення. Ця презентація спрямована на розвиток мовлення, розширення словникового запасу та розвиток мовленнєвої культури учнів. Вона допомагає зробити навчання цікавим та зрозумілим, стимулюючи активну участь дітей у процесі вивчення мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слова - назви дій

Номер слайду 2

В українській мові є слова - назви дій предметів, які відповідають на питання що робити? що робить?що роблять? що робив? що зробив? що буде робити? що зробить?. Це дієслова Запам’ятай!!!

Номер слайду 3

У школіУдома. На вулиціВправа 1 Що ти робиш у школі, удома, на вулиці? Запиши слова - назви дій у стовпчики. Читаю, читання, пишу, письмо, малюю, малювання, стрибаю, граю, гра, співаю, танцюю, танок, спілкуюся, розмовляю, розмова, їм, їжа, п’ю, бігаю, їжджу, копаю, саджу.

Номер слайду 4

Вправа 3 Запиши слова, протилежні за значенням. Говорити - ... Радіти - ... Лінуватися - ... Сміятися - ...

Номер слайду 5

Вірш-небилиця (вигадка) “Пан Перевертас”Чому приходить пан Перевертас?Чому батьки не дружать із паном Перевертасом?Тема: розповідь про Перевертаса, який показує, що можуть наробити неправильні речення.Ідея: заклик писати правильно. Виписати з вірша слова парами. Назва предмета - назва дії

Номер слайду 6

Вікторина. Вправи. Знайди слова. Обери правльний варіант

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 березня
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку